Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met nieuwe pc

Anoniem
mktechologies
5 antwoorden
 • Ik weet niet hoeveel ervaring je hebt met bouwen. Maar zit de processorkoeler er wel goed op? Geheugen goed aangedrukt? En meer van dat soort dingen. Is je pc nu ook overklokt?
 • Heb je sata dvd speler en brander ?
 • [quote:4d057aaee0]Hallo allemaal,

  Ik heb laatst een nieuwe PC samen gesteld en zelf in elkaar gezet. Helaas is het zo dat ik nadat zo'n 30seconden tot 5 minuten ben ingelogd in Windows, het scherm bevriest en vervolgens reageert mn PC nergens meer op. Een keer gebeurde het zelfs tijdens het opstarten van Windows als je dat logo ziet. Heeft iemand eerder een vergelijkbaar probleem gehad en hoe kan je het oplossen?

  Dit is wat ik heb:

  Gigabyte EP45-DS3
  Club3D Radeon HD4870X2
  Intel E8500 + Zalman 9700LED Cooler
  Corsair Dominator 2X 2GB
  OCZ GameXtream 850Watt
  1X 1000GB SATA
  1X 500GB SATA
  2X 200GB IDE
  1X DVD Writer
  1X DVD Player

  Zoals je ziet is dit een hele mooie PC en ik wil er heel graag games op spelen. Helaas lukt dat niet omdat mn PC al bevriest tijdens het installeren van de spellen. Please help me :'(

  Leroy

  EDIT: Ik gebruik Windows XP SP1 (kan geen SP2 installeren omdat dat te lang duurt :( )[/quote:4d057aaee0]

  Na mn pc uit elkaar gehaald te hebben en weer opnieuw in elkaar gezet te hebben doet hij het weer, ik weet zelf ook niet precies wat er aan de hand was, ik heb nl. verschillende dingen anders gedaan. Iig bedankt voor jullie hulp,

  Leroy
 • Je zou natuurlijk een geslipstreamde cd kunnen gebruiken voor de installatie van windows. Heb je overal de recentste driver voor geïnstalleerd? Verder kun je je geheugen en de harddisk eens testen. Ook nieuw spul van een goed merk kan defect zijn.

  (titel aangepast)
 • Lijkt toch inderdaad in eerste instantie een harde schijf- of geheugenprobleem. Niet in de laatste plaats omdat je SP niet wil. Tests die buiten Windows om kunnen/moeten: je zet betreffende tests op flop of CD en start je systeem daarmee op.

  Memtest. Laat deze een paar uurtjes draaien en beëndig de test zelf omdat ie anders eeuwig doorgaat. Je ziet vanzelf op het scherm of er errors gevonden worden.

  De diagnosetool voor je harde schijf. Kies de tool die hoort bij de fabrikant van de schijf waarop je Windows staat.

  Mocht je je Windows op de 1 TB schijf hebben staan: die wil op diverse Gigabytebordjes (ik spreek uit eigen ervaring) nogal eens problemen geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.