Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

zwart scherm

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • (Ik weet niet waar precies dit te plaatsen, daarom heb ik het maar bij hard- en software geplaatst)

  Bij het opstarten van mijn PC krijg ik normaal eerst de lopende balk samen met het win XP logo, dan wordt het scherm zwart en gaan de led's op het toetsenbord uit, en na 2 à 3 seconden krijg ik terug beeld, licht de LED op het klavier op en loopt de opstartprocedure verder.

  De laatste tijd echter blijftt het scherm zwart, en blijven de led's op het toetsenbord uit . Het opstarten gaat niet verder.
  Het enige dat ik dan kan doen is enkele seconden op de "on/off" knop duwen zodat de pc uitschakelt.
  Bij het opnieuw opstarten krijg ik dan wel het DOS scherm dat de pc de vorige keer verkeerd werd afgesloten. Dan kies ik "windows normaal opstarten" en meestal start hij dan wel perfect op.

  Wat kan de reden zijn dat dit zwart scherm (af en toe) blijft hangen ?
 • En als je wat langer wacht?
  Is er iets terug te vinden in de logboeken? start, uitvoeren en eventvwr.msc gebruiken.

  Je zou de drivers van de chipset en grafische kaart (ATI?) kunnen herinstalleren, een chkdsk /p /r uit kunnen voeren in de herstelconsole voor de zekerheid.
 • Dit is 9 van de 10 keer een HD probleem. Heb je meerdere harde schijven in je pc? koppel de schijven(behalve je C schijf) en cd/dvd los en start dan nog eens op.
 • Bedankt voor de respons.
  Ondertussen heb ik waarschijnlijk de oorzaak gevonden:

  voor mijn draadloos netwerk maak ik gebruik van de Asus USB adaptor.
  Wanneer de pc blokkeert en ik trek die usb stick uit zijn poort, gaat de opstart verder. Dan steek ik de adaptor terug en alles werkt verder normaal.( 3 keer met succes gesimuleerd)

  Maar wat kan daarvan de oorzaak zijn ?
 • kennelijk staat in de bios ingesteld dat van usb (soms ook wel aangeduid als removable media oid) kan worden opgestart.
  dus: opnieuw opstarten zónder dat stickie, en op del (of welke toets dan ook nodig is op jouw pc) tokkelen tot je in de bios geraakt, alwaar je je verdiept in de bootopties.
 • [quote:9acc9e2a33="derkdejong"]kennelijk staat in de bios ingesteld dat van usb (soms ook wel aangeduid als removable media oid) kan worden opgestart.
  dus: opnieuw opstarten zónder dat stickie, en op del (of welke toets dan ook nodig is op jouw pc) tokkelen tot je in de bios geraakt, alwaar je je verdiept in de bootopties.[/quote:9acc9e2a33]

  Nee dat zal het niet zijn, want de pc start wel al op en er is zelfs al een windows balkje te zien, zegt 'frde'. Ik denk eerder een driver probleem/conflict met de asus usb stick en/of iets anders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.