Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Stick gebruiken na was beurt

Anoniem
vuurvos
20 antwoorden
 • Hallo was mijn USB stick al een tijdje kwijt overal gezocht maar nergens kunnen vinden. Kom ik net thuis van school en heeft mijn moeder hem in de wasmachine gevonden.

  Ik meteen kijken of die het doet met een oud USB kabeltje dat weg kan om niet mijn computer te beschadigen met roest. Want op de contactpuntjes zit wat roest. Maar kan dit schadelijk zijn voor de computer of niet?

  Het is trouwens een TakeMS Mini HighSpeed met 1GB geheugen erop.

  Dus mijn vraag kan ik hem veilig gebruiken of alles backuppen en een nieuwe kopen?

  Groetjes Maikel!
 • Probeer de behuizing voorzichtig los te maken.
  Spuit daarna deze in met kruipolie en laat dit goed drogen.
  Ga onder geen beding deze meteen op de pc aansluiten anders kan er kortsluiting ontstaan en de stick wordt dan onbruikbaar.
  Als deze is gedroogd kan je hem weer gewoon gebruiken.
  Deze tip kreeg ik van een collega nadat de gsm van zijn zoon ik een bierglas was gevallen.
  De gsm werkt nu weer prima.
 • ik heb het ooit ook meegemaakt en ik was bezorgt over de data erop
  heb hem toen onmiddellijk in de pc gestoken

  met het gevolg dat hij kapot was

  ken iemand die zijn usb stick al minstens 5 keer heeft gewassen
  hij laat hem gewoon enkele dagen drogen en dan is hij weer gebruiksklaar met alle data erop :D
 • Begrijp ik het startbericht goed, het ding is alweer uitgeprobeerd? In dat geval zou ik hem dichtlaten maar wel met een zacht lapje en een snuifJE contactreiniger (NIET op plastic spuiten!) of nog liever, maar langzamer/vaker, met een druppeltje (stinkende) dieselbrandstof op een stukje keukenrolpapier, voorzichtig van roest ontdoen.
 • Als er maar geen wasverzachter is gebruikt, zijn alle bitjes zacht geworden.:P

  Kruipolie, benzine, diese?l, dacht dat een vochtverdrijver (silconen of contactspray) beter zou werken, gewoon laten drogen op een warme droge plaats zou ook kunnen werken.
 • Kunststof zo weinig mogelijk in aanraking laten komen met aardolieproducten cq chemische vloeistoffen; veel kunststoffen kunnen daar absoluut niet tegen en andere niet tegen sommige.
 • Bedenk dat zo'n stick maar een habekrats kost. Vraag je af of het wel het risoco waard is, om voor een paar euro je computer eraan te wagen.
 • Die roest is denk ik niet direct een probleem. Betreft vermoedelijk de buitenmantel die meestal van dun ijzer is. Het printplaatje moet echt droog zijn. Je kunt problemen verwachten wanneer er oxydatie op het printje en/of een onderdeel zit (meestal wit of blauwig). Wanneer je geen verdere schade op de printplaat en de chipjes vrij zijn van oxydatie, dan kun je het eens proberen. Uiteraard op eigen risico.
  Vanwege mijn werk heb ikzelf al veel notebooks van binnen gezien met vochtschade. En ja, de gevolgen zijn soms erg dramatisch. Soms doen ze het nog wel, maar ja, als er een groot vlak is geoxydeerd, dan is het wachten op problemen.
 • Dat soort spullen heb ik allemaal niet in huis de ene tip is anders dan de andere en wat gerben zei klopt wel zo'n stick is veel goedkoper dan een pc dus gewoon een nieuwe kopen. Was toch maar een prul ding die we via school hebben gekregen. Maar wat voor een adviseren jullie mijn. Ik wil hem vooral dagelijks bij mijn hebben.

  Eisen:
  [list:5506ce6192]Snel lezen en schrijven van bestanden
  Water en shockproof
  Onder de 50 euro
  Minimaal 2GB of meer geheugen[/list:u:5506ce6192]
 • 2GB heb je al voor 5 euro. Ik zou er nu eentje van 4 of 8GB nemen. Snelheid en zo zou ik me niet zo druk over maken. Het spul veroudert heel snel, en dan is de prijs wat mij betreft meer bepalend.
 • Wat dacht je van een Ipod of creative zen ofzo? die dingen zijn van 30 tot 160G! En lijkt mij zeker wel schokbestendig…. je kan ze ook gewoon als HD gebruiken in feite. Ben je gelijk van het hele gezeur af (want die verdwijnt vast niet zo snel in de wasmachine) en kun je nog een muziekje luisteren ook terwijl je je data verplaatst :wink:
 • [quote:acaf26395c="gerben"]2GB heb je al voor 5 euro. Ik zou er nu eentje van 4 of 8GB nemen. Snelheid en zo zou ik me niet zo druk over maken. Het spul veroudert heel snel, en dan is de prijs wat mij betreft meer bepalend.[/quote:acaf26395c]

  Ik heb even snel bij de MyCom gekeken en daar heb ik er 2 gevonden.

  [list:acaf26395c]1. Corsair Flash Voyager 4GB, 33MB/s read, 16MB/s write
  2. Corsiar Flash Survivor 4GB, 34MB/s read, 28MB/s write[/list:u:acaf26395c]
 • [quote:aa98064975="eduard33"]Wat dacht je van een Ipod of creative zen ofzo? die dingen zijn van 30 tot 160G! En lijkt mij zeker wel schokbestendig…. je kan ze ook gewoon als HD gebruiken in feite. Ben je gelijk van het hele gezeur af (want die verdwijnt vast niet zo snel in de wasmachine) en kun je nog een muziekje luisteren ook terwijl je je data verplaatst :wink:[/quote:aa98064975]

  Omdat ik geen grote MP3 speler hoeft te hebben met schermpje om foto's, muziek, filmpjes enzo op te zetten. Ik heb nou een mooie Ipod Shuffle. En nog een nadeel is dat je meestal een dockstation/usbkabel mee moet nemen ervoor. En ik wil hem gewoon makkelijk in mijn steken en overal mee naar toe nemen. Voor de grotere dingen gebruik ik mijn externe HDD wel.
 • Bij Mediamarkt heb je al een 8gb van Sony voor € 22,-. Zoals Gerben al aangaf, voor die paar tientjes niet je pc in de waagschaal zetten.
 • Die survivor zou ik zo snel niet nemen. Ziet er wel stoer uit, maar het is een joekel, die je niet zo maar even in je broekzak steekt. Computerland heeft redelijk goedkope in de aanbieding. Zelfs de 16GB variant is niet extreem duur.

  http://www.computer-land.nl/ProductList.aspx?hc=ONDERDELEN&ic=GEH&pg=FLASH&bc=&
 • [quote:7cb46a92c9="gerben"]Die survivor zou ik zo snel niet nemen. Ziet er wel stoer uit, maar het is een joekel, die je niet zo maar even in je broekzak steekt. Computerland heeft redelijk goedkope in de aanbieding. Zelfs de 16GB variant is niet extreem duur.

  http://www.computer-land.nl/ProductList.aspx?hc=ONDERDELEN&ic=GEH&pg=FLASH&bc=&[/quote:7cb46a92c9]
  Het is niet de survivor, maar de microvault, gewoon het formaat van een reguliere USB-stick. Prima dingetje ;-)
 • Met de tweede link kom ik uit op een survivor:
  http://mycom.nl/Products/View/Corsair%20Flash%20Survivor%204GB/149219.aspx
 • [quote:940945bdc9="gerben"]Met de tweede link kom ik uit op een survivor:
  http://mycom.nl/Products/View/Corsair%20Flash%20Survivor%204GB/149219.aspx[/quote:940945bdc9]
  Excuses, ik dacht dat je met de verwijzing van de Survivor doelde op mijn bericht van de sony stick bij Mediamarkt :oops:
 • [quote:fb3c3cb22b="gerben"]Die survivor zou ik zo snel niet nemen. Ziet er wel stoer uit, maar het is een joekel, die je niet zo maar even in je broekzak steekt. Computerland heeft redelijk goedkope in de aanbieding. Zelfs de 16GB variant is niet extreem duur.

  http://www.computer-land.nl/ProductList.aspx?hc=ONDERDELEN&ic=GEH&pg=FLASH&bc=&[/quote:fb3c3cb22b]

  Maar hij zal toch niet zo groot zijn als een telefoon, maandag even langs de MyCom om te kijken hoe groot die werkelijk is. Die Sony zal ik dadelijk even naar kijken heb hem nog niet gezien. 16GB vind ik een beetje overdreven groot en krijg ik toch nooit vol.
 • DIt is de Sony, maar dan dus in 8gb
  http://www.sony.net/Products/Media/Microvault/products/usm-j/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.