Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk wisselen ivm crash

Anoniem
Klaas Eldering
3 antwoorden
 • Op de PC van mijn vrouw is de harddisk toe aan een crash; van alles wijst daarop. De harddisk heeft twee partities, C en D. Er zit een tweede harddisk in, met partities E en F. Alles is NTSF. Van C en D heb ik nu met Acronis een image gemaakt en op een externe disk gezet.
  Kan ik nu de oude C-D schijf leeghalen, verwijderen, de andere (nu: E-F-schijf) op de primaire plek zetten en dan het image daarop plaatsen? Maar hoe doe je dat zonder besturingssysteem?
  Of kan ik beter dat image nu naar die andere schijf zetten, of kan dat niet omdat het een andere schijf is dan waar het image vandaan komt? Of moet ik dat overzetten van dat image éérst doen? Maar dan heet die nog E-F schijf, en niet C-D. Hoe doe ik dat? En is het erg als de partities niet even groot zijn als op de andere schijf, als ze maar ruim genoeg zijn? Hoe nauw luistert dat?
 • Na het wisselen van de probleem schijf kun je de image terug zetten door op te starten van de Acronis Rescue CD die je kunt maken als je Acronis True Image geïnstalleerd hebt. Start van die CD op, selecteer de image en vervolgens de doelschijf. Houd er wel rekening mee dat de image niet op de doelschijf mag staan. Als je de image terug gaat zetten, worden de partities aangepast en verlies je alle data die er voorheen op stond.
 • In Acronis: tabblad Tools > Create Bootable Rescue Media. Lege CD in de drive en een opstartdisk wordt gemaakt. Hiermee je systeem opstarten.

  - kontroleer die opstartdisk voordat je partities gaat wissen of schijven uitbouwt!
  - let bij het terugzetten van met name C dat Acronis die als C terugzet en geen andere driveletter geeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.