Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD herkend opeens alleen maar cd's

Anoniem
JasperCLA
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een tijd geleden een nieuwe pc aangeschaft maar heb heel wat problemen met de dvd drive ( samsung writemaster x22). Deze leest namelijk geen DVD's meer.

  [img:bae621fd2c]http://img169.imageshack.us/img169/4627/naamloosqe4.jpg[/img:bae621fd2c]

  Help??
 • je zou nog eens het ding kunnen deïnstalleren in dat schermpje apparaatbeheer (rechtsklik, installatie ongedaan maken) waarna je de pc herstart en windows het ding opnieuw laat herkennen en installeren.
  helpt dat niet: cd en dvd zijn in zo´n ding op een of andere manier gescheiden. dat de dvd eerder kapot gaat is -voor vaste forumklanten- niet echt een verrassing. en dan moet je dus een nieuwe kopen.
  maar tussen de regels door begrijp ik dat je pc nog redelijk nieuw is: dan zou ik ermee naar de winkel teruggaan voor garantie.
 • Deze dvd is eidenlijk nog maar net vervangen door dezelfde dvd met hetzelfde probleem. Het aparaat uitschakelen heb ik al geprobeerd dus zit er niets anders op dan terug naar de winkel te rijden. :(
 • Zijn de dvds waarmee je test wel 100% schoon? Mijn ervaring is dat DVD allergisch is voor de minse vervuiling, zelfs een vingerafdruk. Ik geef ze vaak vóór gebruik een mild warm afwassopje, op de hand zodat niet geschuurd wordt langs de wasbakbodem (krassen op gekleurde zijde van CD/DVD [is achterkant van spiegel] verwoesten het dingetje); zonder wrijven zachtjes droogdeppen met vers schoon blaadje van keukenrol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.