Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

'Golvend' geluid uit mijn speakers

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb sinds een tijdje een vreemd probleem. Wanneer ik op mijn computer muziek (MP3, WMA, gewone CD's) afspeel, krijg ik een 'golvende' weergave van de muziek te horen. Tijdens het afspelen hoor ik de muziek dus zachter-harder-zachter-harder-zachter-…; de golfbeweging komt zo ongeveer om de 0,25 seconden voor.

  Daarnaast doet het probleem zich bij meerdere typen spelers voor: Winamp, foobar2000 en WMP hebben er alle drie last van, dus ik dénk dat het aan mijn audioapparaat ligt. Ik heb de drivers voor mijn audioapparaat (NVidia NForce) al een keer opnieuw geïnstalleerd, maar dat heeft helaas geen resultaat gehad.

  Het is heel erg vervelend om op deze manier muziek te moeten luisteren en ik vraag me af, op welke manier dit probleem opgelost kan worden. Misschien door andere codecs te gebruiken, of is er een ander manier?
 • misschien ergens een los contact of slechte soldering, dat als de speaker geluid maakt dat hij zegmaar mindergoed contact maakt en dus meerweeerstand heeft en dus minder luid overkomt en dat dat dus steeds gebeurt.
 • Heb je al geprobeerd om er een ander boxen setje aan te hangen?
  Wellicht moet je het niet in je pc zoeken, maar in je boxen?
  Je kan bv een koptelefoon in je uitgang steken om dat te checken.

  Als dat het niet is moet je eens kijken wat je processor doet terwijl je dat hoord. Want een processor heeft effect op een onboard geluidskaart.
 • Ik heb naar aanleiding van een ander topic ook eens even geklooid met de snoeren achter mijn PC (voeding, netwerk, USB), want het was daar nogal een zooitje. Nu ik alles ontward heb en de kabeltjes van de geluidsinstallatie 'vrij' liggen van de rest van de snoeren, is de storing een stuk minder.

  Het is nog niet helemaal weg, maar ik ben op de goede weg, geloof ik. Ik zal jullie op de hoogte houden :) !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.