Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Seagate ST3120023A

Anoniem
Lange Pier
11 antwoorden
 • Hai,
  Ik probeer bovengenoemde harde schijf werkend te krijgen in mijn oude Compaq Evo P4 machine, de computer ziet 'm wel maar wil niet opstarten van deze schijf. Zet ik 'm in mijn andere P4 computer, geen probleem. Biosinstellingen???? Wat is de oplossing?
 • Hoe wil dan opstarten? staat er dan een OS op en hoe komt die erop?

  Ook al naar een eventuele bios update gekeken voor grote schijven?
 • Tuurlijk staat er een OS op :D .
  Van een andere schijf met ook een OS erop start hij wel op, ik schat in dat dat een wat oudere schijf is. deze zat ook standaard geleverd bij de computer.

  Naar een bios update heb ik nog niet gekeken, wellicht een idee.
 • De BootOrder bekeken? Staat hij als eerste in de lijst? Ik denk dat dat het probleem is….
 • je moet de disk op cabel select zetten
 • [quote:02e020fd29="Rijkenberg61"]Tuurlijk staat er een OS op :D .
  Van een andere schijf met ook een OS erop start hij wel op, ik schat in dat dat een wat oudere schijf is. deze zat ook standaard geleverd bij de computer.

  Naar een bios update heb ik nog niet gekeken, wellicht een idee.[/quote:02e020fd29]

  Er staan 2 vragen, als het niet te veel moeite is om te antwoorden, hoe komt dat OS erop?

  Nieuw geïnstalleerd neem ik aan, geïnstalleerd op een andere PC werkt natuurlijk niet.

  En hoever kom je dan met opstarten, staat ook nergens. :?
 • [quote:1981d2b4cc]geïnstalleerd op een andere PC werkt natuurlijk niet. [/quote:1981d2b4cc]
  Ik spreek dit graag tegen, Het werkt namelijk weldegelijk.

  Mijn huidig systeem start gewoon op als ik de schijf in een AMD 3700+ hang op een A8N-E mobo met DDR geheugen. Totaal ander systeem, totaal andere bios totaal ander geheugen. Hij vind welliswaar nieuwe hardware, maar starten doet het weldegelijk. tot nu toe op iedere pc die ik in huis heb. tot en met de pentium 1 met 128MB geheugen. Uiteraard loopt het op de oudere systemen totaal niet soepel, Maar opstarten doet het wel. Ik heb die test onlangs gedaan om aan te tonen dat een systeem weldegelijk opstart als het geinstalleerd is op een andere pc. Dit omdat ik altijd lees dat men zegt dat het niet werkt.

  Kortom het maakt niet uit waar het systeem vandaan komt het zal altijd opstarten. In iedergeval tot aan het windows logo.


  Heb je die HD wel op master staan? op de juiste aansluiting?
 • Met een ander merk chipset kun je het schudden, zelfs met verschillende nVidia chipset vaak niet, ook niet tot het windows logo.
  De HAL is gewoon anders en start windows gewoon niet op.

  Één ervaring is niet maatgevend, net toevallig een combatible chipset op die borden.
  Internet staat vol met de andere ervaring.

  Snap dan ook niet waarom je deze verkeerde informatie geeft. :?
 • Omdat het niet [b:44b0432a66]natuurlijk[/b:44b0432a66] is dat een systeem niet opstart als het ergens anders geinstalleerd is. Want verondersteld dat jij ook gelijk hebt, we weten namelijk niets over de chipset van TS. En of die al dan niet compitabel is. Overgens is het geen [b:44b0432a66]verkeerde[/b:44b0432a66] informatie. Want dat zou inhouden dat ik hier de boel loop voor te liegen.
 • In de Bootorder ziet hij geen meedere schijven. Zelfs als er maar een schijf in hangt wil hij niet opstarten van de bewuste schijf.
  Windows is geïnstalleerd op een andere computer maar dat maakt volgens mij niet zoveel uit.
  De nieuwe schijf wordt tijdens het opstarten wel herkend en gevraagd wordt om conformatie. Opstarten doet hij vervolgens niet, de harde schijf geeft een tik en stopt ermee. het enige wat je dan nog ziet is een knipprende cursor linksboven in een leeg zwart veld.

  De schijf werkt wel en hangt nu in een andere P4 machine, ik werk er nu zelfs mee. Over chipsets kan ik niet zoveel zeggen. zover gaat mijn kennis nou ook weer niet.
 • [quote:6662165d02]de harde schijf geeft een tik en stopt ermee[/quote:6662165d02]
  Dat klinkt alsof de voeding niet goed meer is op de pc waar die HD niet in werkt. Je zou eigenlijk eens de voeding van de wel werkende pc moeten proberen in die pc waar de schijf niet in werkt.
  dus de HD samen met de voeding wisselen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.