Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maximaal geheugen te overschrijden?

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • Hallo!
  Ik heb een half jaartje geleden een Compaq laptopje gekocht (kon er voor weinig aan komen)

  De specificaties:
  Processor-kloksnelheid 1730 MHz
  Processor Intel Celeron® M 430
  Intern geheugen 1024 MB
  Geheugenlayout 2 x 512 MB
  Maximum intern geheugen 2 GB
  Videogeheugen
  Grafische adapter Intel® Graphics Media Accelerator 950
  Geheugen video-adapter Up to 128 MB shared video memory

  Nu vond ik 1024 mb geheugen toch wat magertjes en heb ik – zonder me er verder in te verdiepen – 2 bankjes van elk 2 GB gekocht bij de Vobis.
  Nu blijkt dat dit dingetje maximaal 2 GB geheugen slikt, helaas. Is gat maximaal geheugen nog uit te breiden of heb ik dat bankje voor niks gekocht? Weet iemand meer?
 • Dat is denk ik toch een fysieke beperking, waar weinig aan te doen valt. Geheugen gewoon terugbrengen, en ruilen tegen 2x1GB.
 • Het door de fabrikant aangegeven maximaal geheugen is zelden te overschrijden. Een moederbord is voor dat maximum ingericht en weet geen weg met meer. Geheugen proberen te ruilen. Meestal lukt dat wel, zeker in een 'straat'winkel zoals de Vobis.
 • Bedankt voor de tips!
  Nu wil het geval dat ik binnenkort van de keukenboer een laptop 'krijg'. (keukens en rare acties, je kent dat wel). Dat wordt een Acer, type weet ik nog niet, maar dat zal waarschijnlijk ook wel een instappertje worden. Zou ik dat bankje van 2GB daar nog bij in kunnen steken, of is Acer ook zo gierig met het toebedelen van maximale geheugencapaciteit?
 • Valt niets van te zeggen. De kadolappies bij aanschaf van dure spullen zijn gemiddeld ook uit het lagere segment. Kans dat je met hetzelfde probleem zit. Bovendien, al kunnen de 2 nieuwe bankjes erin: wellicht heeft je Acer een snellere geheugenbus dan de nieuwe bankjes. Dan zou je je geheugen langzamer laten lopen dan je Acer aankan.

  Samengevat: speculeren, speculeren, speculeren….. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.