Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

krakend geluid uit luidsprekers

Anoniem
Peter Vooges
10 antwoorden
 • hallo , ik heb een probleem met mijn geluid op de pc. als ik de luidsprekers aanzet , zonder iets af te spelen, dan krijg ik een constant krakend geluid. ik heb ook met een nieuwe headset geprobeerd , idem dito. als ik iets afspeel (film, muziek) dan krijg ik het audio-geluid, maar vergezeld van kraken. ik heb een Soundblaster Audigy 2 geluidskaart en Altec Lansing luidsprekers. alles heeft altijd probleemloos gefunctioneerd , tot voor enige tijd af en toe een zacht knisteren begon, dat over is gegaan in het krakende geluid.
  bij voorbaat dank voor hulp/info bij mijn probleem.

  groeten , cormar.
 • Is de PC aangesloten op een stopcontact met randaarde?

  Kun je het kraken beinvloeden als je aan de plugjes in je geluidskaart morrelt?

  Soundblaster drivers deinstalleren, PC herstarten en drivers weer installeren wil ook wel eens helpen.
 • Ook af en toe heilzaam bij vage klachten:

  - computer uit
  - stroom er af
  - alle uitneembare kaarten en ook de geheugenstrips, VOORZICHTIG enige malen uitnemen en weer terugzetten, daarbij goed voelend dat de contacten stabiel pakken.

  Als er 1 van die dingen een keer niet 100% goed ingestoken was vormt zich makkelijk een beetje oxide en/of stofaanslag op/tussen contacten, wat door een paar maal VOORZICHTIG maar wel stevig aandrukkend herplaatsen meestal wel verdwijnt.

  Grijp niet zomaar naar een contactreiniger, want daarvan bestaan er net als plastics erg veel en geen enkele contactreiniger is heel vriendelijk tegen iedere kunststof; teveel slots en schakelaars heb ik al seconden tot minuten na bestuiving met contactreiniger, zien breken/barsten op de eigen veerspanning.

  Gebruik je toch contactreiniger, dan alléén een voorzichtig snuifje op de contacten van het uitneembare deel maar nooit op vaste fitting of slot; ik doe zoiets alleen als de vorige behandeling niets oplevert en LIEVER NIET.
 • Kraakt het ook als je de verbinding tussen luidsprekers en computer verbreekt? Zo ja, dan zit het in de luidsprekers of eigenlijk de versterker.
  Zo nee, dan zou je, na de vorige adviezen (zonder succes) te hebben opgevolgd, eens een andere audiokaart (als je die hebt of kunt lenen) kunnen proberen.
  Als het effect dan nog optreedt wordt het lastiger.

  Kraken komt vaak door slechte contacten maar het kan ook een electronische component zijn op de geluidskaart.
 • sorry voor de late reactie. bedankt voor jullie info/adviezen. heb (bijna) alles geprobeerd , maar niets heeft resultaat (gehad). vreemd is dat bijv. bij sommige dvd-filmen het kraken zodanig is , dat je de audio nog hoort cq verstaat. bij divx-filmen daarentegen hoor je alleen maar kraken. soms maar uit een luidspreker , dan weer uit alle luidsprekers. het is voor weken terug begonnen als een hinderlijk kraakje / knisteren in een luidspreker en heeft zich tot heden ontwikkeld als niet meer om aan te horen lawaai. als ik het volume hoger zet, dan wordt het kraken ook harder. als ik het geluid op de luidsprekers uit zet of de luidsprekers van de pc ontkoppel , dan hoor ik niets.

  groeten , cormar.
 • Nou, dan toch maar eens een andere geluidskaart proberen.
 • Een Soundblaster Audigy 2 geluidskaart gebruikt nogal wat geheugen, Ik heb dat kraken ook als ik bijvoorbeeld adobe audition gebruik in combinatie met wat teveel plugins die tegelijkertijd open staan. Ook ik gebruik een Soundblaster Audigy 2 geluidskaart .

  Wat gebruik je om dvd's mee af te spelen? bv power dvd gebruikt ook nog wel een en ander aan geheugen. dus hoeveel geheugen heb je beschikbaar? en wat draait er allemaal mee op de achtergrond?

  kortom, ik wil niet gelijk vertellen dat het een hardware probleem is namelijk. Het kan evengoed software zijn. Je kan ook met bijvoorbeeld driver cleaner of zoiets, even de creative drivers er af halen en opnieuw installeren.
 • Probeer eens een andere kabel tussen de pc en de versterker.

  Heb je het volume op je pc misschien harder staan nu? Als ik op m'n pc het volume voluit zet, en ik zet hem ook in bijvoorbeeld winamp voluit, dan ben ik aan het oversturen. Probeer die dus beide eens op half te zetten (weet niet hoe je normaal gesproken je geluid harder zet).

  Is het trouwens meer een soort gebrom of is het echt kraken? In het eerste geval is het een goede kans dat het de aarding is.
 • ik speel dvd af met powerDVD en divx met BSplayer pro. bij het laatste meer gekraak. drivers opnieuw installeren , geluidsinstellingen aanpassen al gebeurd , geen resultaat. het is echt kraken. ik zal in het weekend andere luidsprekers proberen , kijken of het de speakers of de kaart is.
  groeten , cormar.
 • De onboard, indien aanwezig, staat op disabled in de bios?
  Al een ander PCI slot geprobeerd?
  In/met msinfo32 al gekeken of er een conflict is met de toegewezen IRQ en/of DMA kanalen?

  Als het ook op de headset gebeurd zit het probleem toch in de audiocodecchip of de geluidskaart voor de volumeregeling? :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.