Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Degelijke behuizing die mijn systeem koel kan houden

Anoniem
Gulli87
9 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een degelijke behuizing voor mijn systeem, hopelijk kan iemand me daarbij helpen.

  Ik zoek een budget kast (<70 euro, heb eigenlijk een iets kleiner budget, maar ik vind hem dan wel op marktplaats of een goedkope site)) die het volgende systeem goed koel kan houden:

  - Asus P5KPL-C moederbord
  - Intel Core 2 Duo E7200 processor
  - MSI Geforce 8800gts 512mb OC videokaart
  - 2x 1gb Corsair XMS2 PC6400 (DDR2 800) geheugen
  - 500gb Hitach SATAII harde schijf (7200rpm)
  - 450W Corsair VX voeding

  De afmetingen van mijn huidige kast zijn 17,5cm (B) X 41cm (H) X 46cm (D), de nieuwe kast moet dus minstens die afmetingen hebben, het liefst iets groter zodat ik de kabels goed kan wegwerken en installaties makkelijker gaan.

  Het hoeft niks chique te zijn, maar moet vooral goed koelen (ook als de processor en de videokaart licht overclockt worden) en het liefst zwart of zwart met wat zilver zijn.
  Onhoorbaar hoeven de fans niet te zijn, maar wel zo stil mogelijk.

  Verder lijkt het me handig als ik harde schijven en DVD spelers kan verwisselen zonder mijn halve systeem te moeten ontmantelen (deurtje aan de voorkant dus, of rack die naar de zijkant wijst.)
  Ik hebliever geen fan aan de bovenkant, daar ligt altijd wel iets bovenop (meestal mijn printer) omdat ik niet zo veel ruimte in mijn kamer heb.

  Zoals te zien is op de foto zit er een dikke koeler op de processor, deze moet natuurlijk geen luchtgebrek krijgen, de voeding heeft een fan aan de onderkant (dus vlak boven de processor koeler.)
  http://i54.photobucket.com/albums/g93/gulif/DSC00244.jpg

  De voorkant:
  http://i54.photobucket.com/albums/g93/gulif/DSC00246.jpg

  Heeft iemand ervaring met een behuizing die een dergelijk systeem koel kan houden, dan zou ik dat graag willen weten.


  Alvast bedankt!
 • Je kunt ook het geld in de zak houden, en de huidige kast wat aanpassen. Als er genoeg ruimte is, kun je in de achterkant een fan monteren. In het bovenpaneel kun je een gat zagen, en daar een extra fan in monteren.

  Wil je wel per se een nieuwe kast, dan is dit een heel aardige.
  http://www.azerty.nl/8-51-72617/three-hundred.html
 • Sorry, dat had ik er even bij moeten zeggen, ik heb liever geen fan aan de bovenkant omdat ik dan mijn printer nergens kwijt kan.
  Met die Antec 300 voorzie ik trouwens weer een hoop geklooi met harde schijven en DVD spelers als ik zo naar die foto's kijk, of is de voorkant een deur?
 • Nee, voorkant is geen deur. Als er in de bovenkant geen fan kan, vraag ik me af of je met een andere kast wel veel opschiet. Er kan nog een fan in het linkerzijpaneel. Kun je ook weer zelf zagen, als er al geen gat in zit.
 • Nou, de kast die ik nu heb bevalt me niet, naast het harde schijven/DVD gedoe waar ik het eerder al over had, denk ik niet dat ie geschikt is om er fans in te plaatsen.

  Er past nu niet eens meer een fan achter de CPU koeler, deze koeler zit ook nog eens op minder dan 2cm van de zijkant. Voorin is in theorie wel plaats voor een armetierig 80mm ventilatortje, maar daarvoor moet ik de voorkant er letterlijk met geweld afslopen (anders kan ik er niet bij) en die zou dan ook nog eens al z'n lucht moeten aanzuigen door een paar spleetjes aan de zijkant van de voorkant.

  Dus ik ben zeker op zoek naar een nieuwe kast, het is alleen moeilijk om een kast te vinden die aan al mijn eisen voldoet (de verkoopsites bieden vaak bar weinig specs en ik heb nog geen vergelijkingsite gevonden) en als ik een kast vind die aan mijn eisen lijkt te voldoen weet ik niet of ie wel goed koelt (sommige hebben reviews, maar die slaan vaak de temperatuurtests over.)

  Daarom hoop ik dat er iemand op dit forum toevallig een systeem zoals dat van mij heeft en weet welke kast daar goed voor is.
 • De ruimte tussen de koeler en de achterkant is in een andere kast even groot. Is het niet slimmer, een wat compactere koeler op je processor te zetten? Een van in de voorkant heeft veelal weinig zin, omdat daar amper luchttoevoer is. Of je moet (alweer) een gat in het voorpaneel zagen.

  De meeste kasten zijn ongeveer even breed, dat scheelt amper meer dan een centimeter. Er zijn wel heel brede kasten, maar dan moet je ook met een brede portemonnee komen. Of je moet eens kijken naar een serverkast. Maar die zijn meestal ook beduidend duurder.

  http://www.azerty.nl/8-51-72112/ve1000sna-mozart-tx.html
 • Hmmm, misschien wel, maar dan moet ik er temperatuursgewijs wel op vooruitgaan. Ben er nog niet helemaal uit wat dat monster nodig heeft qua kast. Op de forums is men het er over eens dat veel gaas aan de zijkant een must is, en ik heb een paar budget kasten gezien die 2,5cm breder zijn (maar dat is misschien weer juist niet goed met deze koeler) en de pci-slots iets naar voren hebben zitten zodat een fan in de achterkant meer ruimte heeft…
 • Heb uiteindelijk voor de Coolermaster CM690 gekozen, met 213mm lekker breed, dat was volgens een ander forum het belangrijkste met mijn koeler.
 • Dat is ook een leuke kast. Maar ook een fan aan de bovenkant. Vraag me af hoe dat met je printer gaat, de bovenkant van die kast is niet vlak. Dan had je de CM590 moeten nemen. Ook zitten er diverse connectors aan de bovenkant.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.