Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf fysiek stuk, dataherstel?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Mijn harde schijf heeft op de een of andere manier een fikse klap te verwerken gekregen, en daardoor ook fysieke schade opgelopen. Nu probeer ik te redden wat er te redden valt, maar bij het eerste de beste mapje die niet meer te lezen valt crasht windows explorer. Weet iemand een programma die zo veel mogelijk data van een gecrashte schijf kan redden?
  :D
 • [quote:c76b201f16="Simon87"]Mijn harde schijf heeft op de een of andere manier een fikse klap te verwerken gekregen, en daardoor ook fysieke schade opgelopen. Nu probeer ik te redden wat er te redden valt, maar bij het eerste de beste mapje die niet meer te lezen valt crasht windows explorer. Weet iemand een programma die zo veel mogelijk data van een gecrashte schijf kan redden?
  :D[/quote:c76b201f16]ontrack
 • Je krijg altijd eerst een preek dat je kopieën had moeten maken van je belangrijke bestanden.

  Een programma die ik gebruik is "get data back" maar die kan van een Ezel ook geen Paard maken, als een harde schijf stuk is dan kan software er meestal weinig mee.
 • ik krijg de indruk dat de ts probeert van de gestarte, bijna-defecte schijf probeert te lezen.
  heb ik dat juist, dan is de tip: hang die schijf als slave in een andere pc en kopieer dáár je data. dan ben je niet afhankelijk van je schijnbaar ook defecte windows.
 • Hmm hij is wel degelijk voor een deel fysiek stuk, gezien het feit dat als ik mijn muziekmap benader de schijf crasht. Je hoort op dat moment een continu herhaalde tik wat er mijns inziens op duidt dat er iets stuk is.. Ik probeer nu zoveel mogelijk te redden wat er te redden valt. Het probleem is dat zodra ik een map benader die de schijf niet meer kan lezen mijn Explorer.exe ook crasht. Vandaar dat ik me afvroeg of er een programma is die hierin gespecialiseerd is. Ik kijk nu of ik met Ontrack uit de voeten kan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.