Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vista start erg traag op na installatie HP Photosmart C5300

Anoniem
Goofy44
8 antwoorden
 • Na de installatie van de HP Photosmart C5380 All-In-One printer, duurt het méér dan 4 minuten: na 47 seconden verschijnt het welkomscherm, vervolgens 2 minuten een blauw scherm en dan blijft de pc nog zo’n minuutje ratelen. Ik heb al eens geprobeerd om de gebruikersaccount uit te schakelen, dan gaat het sneller maar dan werkt mijn bankprogramma niet meer. Voor de installatie starte Vista soepel op (45 seconden).
  Iemand een idee hoe dit opgelost kan worden?
 • Bij het installeren van een HP printer worden er ook allerlei andere programmaas van HP geinstalleerd. Ga naar MSCONFIG en haal de vinkjes weg bij de HP opstart software dit moet het probleem verhelpen. 8)
 • En zijn de software en drivers voor de HP Photosmart C5380 All-In-One printer wel correct geïnstalleerd? Check onder andere HP support Probleem oplossen http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/solveCategory?lc=nl&dlc=nl&cc=nl&lang=nl&product=3560275
 • [quote:ce86c86b08="jolo"]En zijn de software en drivers voor de HP Photosmart C5380 All-In-One printer wel correct geïnstalleerd? Check onder andere HP support Probleem oplossen http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/solveCategory?lc=nl&dlc=nl&cc=nl&lang=nl&product=3560275[/quote:ce86c86b08]
  Om aan te tonen welke problemen ik allemaal gehad heb om de HP printer te installeren, hieronder het volledige verhaal zodat je weet welke acties ik allemaal al ondernomen heb. Ook heb ik de software 2 keer opnieuw geïnstalleerd:

  Probleem 1: printersoftware installeren lukt niet
  Halfweg de installatie krijg ik een foutboodschap dat er zich een onherstelbare fout heeft voorgedaan. Ik krijg volgende boodschap: “setup\hpzprl01.exe –inf – m preloaddrivers”. Nadien wordt er de software opnieuw verwijderd van de pc (dit gebeurt automatisch door de installatiesoftwaren van HP)
  Door op te zoeken op verschillende internetforums, heb ik het volgende geprobeerd:
  http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00856867&lc=nl&dlc=nl&cc=nl&lang=nl&rule=29740&product=3560275
  Nadat ik via msconfig alle niet microsoft-services had uitgeschakeld, lukte het me wel om de software te installeren.

  Probleem 2: HPProductAssistant’
  Na installatie van de software, deed zich een nieuw probleem voor:
  Ik kreeg constant foutboodschappen op het scherm: Please wait while windows configue HP ProductAssistant”

  Vervolgens verscheen er een bericht “The feature you are trying to use in on a CD-rom or other removable disk that is not available. Insert the HPProductAssistant’ disk and click on OK. (onderaan staat er ‘use source: 1)
  Dit probleem heb ik blijkbaar kunnen oplossen door in de instellingen van HP Solution Center bij de instellingen voor de internetverbinding volgende optie aan te vinken: “neen, ik controleer zelf wel of er updates zijn. Maar ik weet niet of dit een correcte oplossing is (de irritante foutboodschappen zijn wel gestopt)

  Probleem 3: HP Update werkt niet meer
  Als ik klik op Alle programma’s, HP Update, dan verschijnt de boodschap dat dit programma niet meer werkt en vraagt windows of de snelkoppeling mag verwijderd worden.

  Probleem 4: Computer en vista enorm traag
  Vóór de installatie van de HP Photosmart C5300 All-in –one printer, duurde het amper 45 seconden vooraleer Vista volledig opgestart was. Na de installatie van de HP Photosmart C5300, duurt het méér dan 4 minuten: na 47 seconden verschijnt het welkomscherm, vervolgens 2 minuten een blauw scherm en dan blijft de pc nog zo’n minuutje ratelen. Ik heb al eens geprobeerd om de gebruikersaccount uit te schakelen, dan gaat het sneller maar dan werkt mijn bankprogramma niet meer.
  [b:ce86c86b08][u:ce86c86b08][/u:ce86c86b08][/b:ce86c86b08]
 • Welke Vista versie gebruik je, 32 of 64 bits?
 • [quote:2240725884="Lange Pier"]Welke Vista versie gebruik je, 32 of 64 bits?[/quote:2240725884]
  32 bits
 • Zou contact opnemen met HP, geven normaal gesproken goede sugesties.
 • [quote:c00a081907="Lange Pier"]Zou contact opnemen met HP, geven normaal gesproken goede sugesties.[/quote:c00a081907]
  Heb dit al een paar gedaan, zonder resultaat (ze proberen wel verder te helpen)

  Na enkele uurtjes puzzelen en googelen, heb ik toch een oplossing gevonden:
  In de services heb ik volgende onderdelen op "handmatig opstarten" gezet i.p.v. "automatisch":
  - HP CUE Device Discovery-service
  - Net Driver HPZ12
  - PML Driver HPZ12
  Resultaat: mijn PC loopt opnieuw als een zonnetje: in amper 59 seconden is heel het systeem opgestart, en ook de all-in-one HP printer werkt nog steeds perfect.

  Ik vraag me enkel af:
  waarvoor dienen die 3 services, en heeft het feit dat ik als opstarttype "handmatig" heb gezet gevolgen voor het gebruik van mijn all-in-one scanner?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.