Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verwijderbeleid externe schijven

Anoniem
eduard33
3 antwoorden
 • Ik verkeer in verwarring over het veilig omgaan met externe media (hdd / usbsticks).
  Veilig verwijderen is een logische handeling; ook het uitzetten van de cache (waardoor ´veilig verwijderen´ kan worden overgeslagen) is begrijpelijk voor de manier van omgaan met je eigen spullen, waarvan je weet dat die die instelling hebben.
  Maar nu lees ik her en der (ook hier) dat je externe disks zou moeten verwijderen vóór je windows afsluit. Als reden lees je dan o.a. dat windows nog bezig is met schrijfhandelingen oid. Dus eerst het aangesoten spul veilig verwijderen en dan pas via start naar afsluiten.
  Je mag er toch op vertrouwen dat windows de boel netjes afsluit (ook de aangekoppelde disks) vooraleer de machine uit te zetten?
  (Voor alle duidelijkheid: ik heb het over echt afsluiten, geen slaapstand ofzo).
  Wie spreekt een verlossend woord, of noemt een ontegensprekelijke bron?
 • Een ontegensprekelijke bron lijkt mij de meeste forums. Vertrouwen dat windows jou lievelijke software op je externe HD met rust laat gaat wel erg ver vind ik. Het blijft een computer! Ik heb zelf de ervaring met externe schijven dat de bootsector beschadigt raakt bij afsluiten / opstarten van de pc met de schijf aangesloten. Ik heb dat in het verleden zelfs meegemaakt bij schijven die gewoon aan de IDE zaten. Het gaat 999 keer goed, maar net die ene keer gaat het fout. Dat is ook de rede dat de meningen er behoorlijk over verdeeld zijn. Maar als je jezelf aan de regel houd dat je alle externe opslag media eerst netjes verwijdert voor je afsluit en opstart, zou ik daar meer op vertrouwen dan op windows :wink:

  Windows sluit niks "netjes" af, Zeker bij het installeren van eventuele updates, dan zal het ook de externe schijf inlezen of zelfs naar toe willen schrijven. Wanneer je externe HD dan al verdwenen raakt heb je zelfs kans op een BSOD met alle gevolgen van dien. Het gebeurd misschien 1 op de 100.000, maar ik heb mijn les geleerd!
 • Kun je die bootsector niet gewoon rebuilden daarna?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.