Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geheugenuitbreiding: 4 slots DDR2

Anoniem
Goofy44
5 antwoorden
 • Aantal PC's met 2GB in gebruik, met alle 4x 512 MB in 4 slots.
  Het slot is max. geschikt voor 1 GB, 4 slots = max. 4 GB.
  Er kan DDR2 PC 5300 geheugen in deze PC's.

  Het besturingssysteem is windowsXPHome opgewaardeerd tot meest recente maintenance level. Dit OS is 32bit.

  In de beschrijving van de leverancier staat dat wanneer er 4 GB in de PC wordt geprikt, dat windowsXP 32-bit maximaal 3,2GB zal aangeven.

  Leuke mededeling, maar betekent dit dat het systeem voor programma's maximaal 3GB beschikbaar heeft en zo ja kan de andere 1 GB dan door video gebruikt worden, of wordt er van de 3 GB maximaal totaal 3 GB gebruikt ?

  Het moederbord is MSI met Intel Core DUO 3.0 GHz.

  - dus kan ik totaal 4 GB gebruiken als ik van 2GB naar 4 GB ga ?
  - is dit de ruimte voor programma's, dus niet video ?
  - het betreft desktop PC, 4 slots voor DDR geheugen 4xPC5300 of PC6400.

  Ik kom uit op Corsair Value Select VS1GB667D2 geheugen. (PC2 5300)
  Onduidelijk is hoeveel geheugen beschikbaar komt voor systeem en toepassingen 3GB of 4 GB of hoe dit verdeeld wordt. Is 3 GB kiezen dan verstandiger? De 2 GB is op dit moment geen echte bottleneck, echter de prijs van het geheugen is nu redelijk. Het moet wel zin hebben.
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&q=32+bits+os+and+4+gig&btnG=Google+zoeken&meta=
  Dat is onderhand toch wel helemaal uitgekauwd, een 32 bits OS kan maar 4 gig. geheugen adresseren en daar gaat ook eerst alle andere hardware vanaf die geheugen gebruiken en de reservering voor die hardware is minimaal 512 mb door XP en XP gebruikt maximaal 2 gig. voor applicaties, oftewel 4 gig. is gewoon een overkill voor XP.
 • dus als je xp gebruikt max 2gb meer is overkill.
  en vista 64-bit kun je dus gewoon wel je max 4gb benutten.
  veel succes ermee.
 • als je geintegreerde video hebt is 4GB zeker geen overkill in een 32bit OS. adresseer 900MB naar de onboard videochip en laat de overige 3.1GB voor normaal gebruik over, dan gebruik je de volledige 4GB onder een 32bit OS. als je geen geintegreerde video chip hebt is de vraag, heb je die 1,2GB die je er bij krijgt nodig? hoe vaak is je gebruite geheugen meer dan 80%. is het antwoord zelden, blijf dan bij 2GB. is het antwoord vaak, gebruik dan rustig 4GB.

  overigens, als je meerdere pc's hebt met 4x512 kan je ook een paar keer 2x1 er bij kopen en dan 3GB dual channel opstellingen gebruiken.
 • Maximaal gebruikte geheugen gezien en gemeten in taakbeheer is 1,5 gig. met het renderen of recoderen, 2 gig. is gewoon voldoende in XP, de rest wordt toch niet gebruikt, maare, van mij mag je er 4 gig. in proppen hoor. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.