Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Game PC €900.-

Anoniem
mcmark93
13 antwoorden
 • Hallo,

  Een vriend van mij wilt een nieuwe pc gaan kopen maar hij weet nog niet hoe of wat. Daarom vraag ik jullie hulp. Zijn eisen:

  Tijdstip: Eigenlijk zo snel mogelijk

  Budget: 900 euro

  Doel: Gamen (en een beetje schoolwerk)

  Eisen: Hij is Intel / Nvidia liefhebber, dus het liefst die combinatie. Hij wilt graag ook een window in zijn kast (met blauw licht), vind hij mooi. Hij wilt een beetje gaan overclocken, dus niet extreem. Ik zat dus zelf te denken aan een andere CPU cooler.

  Besturingsysteem: Dat heeft hij zelf (waarschijnlijk wordt het Vista 32bit)

  Randapparatuur: Hij heeft zelf nog randapparatuur, zoals beeldscherm 17 inch (ik zal nog wel vragen of hij echt geen grotere wil), toetsenbord, muis en speakers.

  Oude PC: Hij heeft nog een oude PC maar die behoud hij liever als "tweede" pc.

  Assemblage: Ik zat zelf te denken om de pc zelf in elkaar te zetten. Volgens mij is dat niet zo moeilijk, alleen een questie van goed informatie zoeken en tijd ervoor nemen. (als iemand er ervaring mee heeft meld het ff aub)

  Als iemand mij wilt helpen graag. Ik kijk vaak op dit forum dus enig verstand heb ik wel van computers. Als iemand het onduidelijk vind of vragen heeft, laat het aub ff weten :wink:

  Alvast bedankt.
 • Voor een kast met blauwe bling bling kun je bij Antec kijken, de Nine Hundred en Twelve Hundred hebben mooie blauwe LED's. Zie onderstaand opzetje gemaakt op www.4Launch.nl , is wel enigszins overkill voor een 17" schermpje … maar dat terzijde. :wink:

  [img:f5efae670c]http://img227.imageshack.us/img227/2435/4launchnltp7.jpg[/img:f5efae670c]
 • Bedankt Obi-wan-kenobi :D Ziet er goed uit.

  Ik ga hem denk toch overhalen voor een ander beeldscherm, want ik vind het zonde om z'n goede pc op een standaard 17" HP beeldschermpje te laten draaien. :P
  En wat voor andere CPU cooler zou ik erop kunnen zetten, aangezien hij wil gaan overclocken. Een Zalman CNPS 9500A LED ????

  Ik hoor het wel

  Alvast bedankt :D
 • Mja, met zo'n config zie ik het nut van overklokken niet zo, eerlijk gezegd …
 • 9500, 9700, ocz vanquisher, Coolermaster Z600, Thermaltake 120-ultra. zat te kiezen. is maar net wat je voor een cooler wilt uitgeven.

  overigens, als hij wilt blijven gamen op een 17" beeldscherm, doe dan geen moeite om een GTX260 te kopen. totale verspilling vind ik. een 9800GT zal net zo best alles draaien op een lage resolutie
 • [quote:ef99cb5000="Repr"]overigens, als hij wilt blijven gamen op een 17" beeldscherm, doe dan geen moeite om een GTX260 te kopen. totale verspilling vind ik. een 9800GT zal net zo best alles draaien op een lage resolutie[/quote:ef99cb5000]Klopt, maar stel dat die 17" binnen afzienbare tijd vervangen wordt door een 22", dan heb je voor de zwaardere games alweer niet genoeg aan een 9800GT.
 • vandaar als hij wilt BLIJVEN gamen op een 17". :) ik zou overigens nog willen zeggen dat een 4870 naar mijn mening een betere keuze is. geen NVidia, wel betere kaart
 • Mja, ik begrijp die voorkeur voor nVidia ook niet … qua prijs/prestatie is de HD4870 idd. interessanter dan de GTX260.

  Maar goed, ieder z'n meug. :wink:
 • Ik heb het nog ff aan hem gevraagt maar hij blijft bij een 17" scherm. Dus dan zou hij als ik het goed begrijp al aan een 9800GT genoeg hebben?
  Waarom hij nou perse een nVidia 9800GT wil snap ik ook niet maar goed. :wink:
  Overclocken is bij dit systeem (voor normaal gebruik) ook zinloos, omdat het dus al perfect presteert? :P

  Zou dit dan oke zijn?

  [img:5f6d0e88ec]http://img55.imageshack.us/img55/6371/danielsn3.png[/img:5f6d0e88ec]

  Hij wilt het systeem graag bij alternate bestellen, vandaar.
 • Ja i.p.v. zwakkere videokaart en overklokken, heb je meer aan HD4850 en niet overklokken!
 • En dat zelf bouwen, is dat moeilijk?? Ik heb wel verstand van computers maar met bouwen niet. Lijkt me trouwens wel een leuke uitdaging :P Of gewoon de pc in elkaar laten zetten?
 • Precies hetzelfde als bij mij. Ik had dus ook 0 ervaring met Pc's in elkaar zetten. Maarja, je moet alles voor de eerste keer doen toch? :wink:

  Zoek op Google en op Youtube naar tutorials. Er staan er tal op. Zo heb ik het ook geleerd. Het enigste waar je je eigenlijk mee bezig moet houden is zorgen dat je niet statisch geladen bent. Verder gewoon goed de handleiding doorlezen. Voor de allerbeste Pc-bouwer bied zo'n handleiding vaak nog de uitkomst.
 • Oke bedankt :D

  Ik hou jullie wel op de hoogte :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.