Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Shrink Partition in Vista?

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • Ik kwam net de optie Shrink Partition tegen onder vista. heeft iemand dit wel eens gebruikt? ik zou graag mijn C schijf iets verkleinen, en windows kan hem van 1200GB naar 700GB verkleinen. Is dit zonder risico? verlies ik dan geen data?

  note: de 1200GB schijf is een Intel Raid0 Array
 • Ik zou sowieso een backup maken van belangrijke bestanden voordat je zoiets gaat doen, maar die optie is er wel zodat je windhoos niet weer opnieuw hoeft te installeren als je je partitie wil verkleinen. Dan nog, wat moet je in hemels naam met een 700gb grote c partitie? (waarbij ik aan neem dat de C je windows schijf is).

  Het is heel persoonlijk hoor maar ik heb het altijd veel handiger gevonden om mijn documenten, games, downloads, muziek, films enz op een andere partitie te hebben staan als windows. Dan kan je zonder problemen heel je C schijf formateren als windows een keer hard crashed. Maar dat moet je lekker zelf weten.

  edit:[i:4110510348]Er zijn trouwens programma's ie gespecialiseerd zijn in dit soort dingen, voor als je het tooltje van MS niet vertrouwd, partition magic is een zo'n programa en Disk Director is een ander.[/i:4110510348]
 • Partition Magic? :? werkt ten eerste niet in Vista en als je de systeempartitie wilt vernaggelen heb je inderdaad een goede backup nodig bij dit progje.
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=partition+magic+problems&btnG=Google+zoeken&meta=

  Die in Vista werkt prima en veilig, daarnaast zijn er 3e party tools die ook goed zijn, gratis zijn Gparted en onderstaande.

  http://www.partition-tool.com/personal.htm
 • ik had ook eigenlijk mijn C partitie liever iets van 400GB gehad, maar heb geen zin om weer opnieuw te installeren. misschien indd maar even een back-up maken en dan hopen
 • Tja ik gebruik die progjes sowieso niet, als ik met partities wil gaan rommelen doe ik wel een verse install (of image gebruiken) dat doe ik toch wel 1 of twee keer per jaar. Is Gparted niet en linux progje… of kan dat van een live CD worden gedraaid?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.