Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verkeerde drive-letters

Anoniem
r.bornkamp
2 antwoorden
 • Ik heb een Vista Home Premium en een XP computer in een draadloos netwerkje. Aan de XP (en trouwens ook aan de Vista) hangt een externe HD van 320 MB. Nu is er kennelijk ooit iets fout gegaan, maar ik weet niet wanneer. In elk geval heb ik nu het volgende verschijnsel:
  In de verkenner van de XP worden de naam van de netwerkverbinding naar de Vista (M:) en de naam van de externe HD van de XP (L:) telkens veranderd in de laatste wijziging.
  Noem ik dus L: HDDRIVE2GO, en M: P4, dan is de eerstvolgende keer dat ik de verkenner opstart bij allebij de naam P4. Verander ik de naam van L: weer in HDDRIVE2GO dan is de volgende keer de naam van beide HDDRIVE2GO.
  Ik vermoed dat het iets met de externe HD te maken heeft. Als ik daar bij eigenschappen kijk, dan staat er altijd als naam BOOT. En zelfs als beide verbindingen HDDRIVE2GO heten en ik klik bij L: (de "echte" HDDRIVE2GO) in de verkenner "system volume information" aan, dan krijg ik de mededeling: "Er is een fout opgetreden bij het herstellen van de verbinding L:\\P4 \c . De lokale apparaatnaam wordt al gebruikt. De verbinding is niet hersteld".
  Ik kan beide driveletters wel benaderen, maar ik vermoed dat dit verschijnsel een recept voor moeilijkheden is… De externe XP-HD is trouwens vanuit de Vista niet te zien.
  Weet iemand wat er aan de hand is en wat ik er aan kan doen?
  Bij voorbaat dank.
 • Op XP-machine al eens iets gedaan middels schijfbeheer?
  configuratiescherm–>systeembeheer–>computerbeheer–>schijfbeheer
  wellicht dat je daar e.e.a. zou kunnen instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.