Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB apparaten niet herkend

Anoniem
Jeroen15
5 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds vandaag zegt mijn pc bij elk USB apparaat dat word aangesloten dat "er geen USB apparaat word herkend".
  Ik gebruik XP en heb niets verwijderd of veranderd.

  Wie weet raad?
  Ben niet heel erg comutertechnisch dus een beetje makkelijke taal graag :)
 • [quote:921bb12f4a="Jeroen15"]Sinds vandaag zegt mijn pc bij elk USB apparaat dat word aangesloten dat "er geen USB apparaat word herkend". Ik gebruik XP en heb niets verwijderd of veranderd. [/quote:921bb12f4a] Dus het heeft onlangs nog goed gewerkt. En je beschikt wel over XP met Service Pack 2 of 3. Als je in een willekeurige USB poort een muis/toetsenbord/hub plugt met een lampje/ledje, gaat die dan wel aan? Check verder op de site van Microsoft artikel 310575 over Geavanceerde tips voor het oplossen van algemene USB-problemen in Windows XP. En check eventueel op http://www.usbman.com/ Troubleshooter.
 • - koppel alle usb-aparaten af
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.
  - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor ´verwijderen´ cq ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usbvermeldingen af
  - herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.
  - vervolgens alle apparaten een voor een weer inpluggen en daarna zouden alle apparaten weer herkend moeten worden.
  nb: onder sommige vista´s wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. dat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.
 • Ik heb een USB stick waar normaal een lampje op knippert als je hem erin steekt. Nu dus niet, geen lampje en hij word niet herkend. Ik heb inderdaad service pack 3 van XP.

  Als ik nu mn USB stick en de kabel van de ontvanger van de camera erin steek en dan kijk bij apparaatbeheer zegt hij dat er maar 1 onbekend apparaat aangesloten is. De andere ziet hij dus helemaal niet.

  Die website is wat te moeilijk voor me, ben niet zo computertechnisch! :(
 • [quote:f96fa4628b="Jeroen15"]Ik heb een USB stick waar normaal een lampje op knippert als je hem erin steekt. Nu dus niet, geen lampje en hij word niet herkend.[/quote:f96fa4628b] Maar heb je geen usb muis of eventueel een usb hub met lampje, om te testen of er nog wel stroom staat op de usb poorten.
  [quote:f96fa4628b="Jeroen15"]Die website is wat te moeilijk voor me, ben niet zo computertechnisch! [/quote:f96fa4628b] Daar bedoel je zeker die tweede link van usbman mee. Of bedoel je ook die eerste link van Microsoft artikel nummer 310575? http://support.microsoft.com/kb/310575

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.