Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardeschijf freecom kapot

als laatste redmiddel kan je de kalen hdisk in de vriezen een nachtje laten liggen . dan er even voorzichtig er op kloppen . dan de disk aansluiten in de pc als slave . dan proberen de data over te zetten . misschien dat de lees koppen dan weer werken voor even

Anoniem
backboon
11 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  De titel zet het al mijn hardeschijf is kapot. Het gaat om een externe hardeschijf van het merk Freecom en is 500gb (464gb).

  ik heb helaas geprobeerd het een aantal keer op te starten maar het geeft een ratelend geluid en gaat verder tikken wat dus niet zo slim was achteraf. de computer detecteert het ook niet meer maar er staan veel foto's op van mijn familie het ratelt dus ook als ik het bewees. Ik heb dus een paar vragen.

  1) Is het mogelijk om mijn hardeschijf te laten repareren zo niet kan alle informatie dan op een nadere hardeschijf worden verplaatst.

  2) kan het via een bedrijf in nederland/amerika zoja wat is een goed betrouwbaar miet al te duur bedrijf.

  3) wat gaat het me kosten?

  4) Is er nog informatie die me vann pas kan komen bij dit "project".

  Alvast hartelijk bedankt,
  Rashidi
 • Er is alleen een beetje hoop als de HD nog enigszins leesbaar is. Wordt de HD nog wel door Windows herkend? Voor een eenvoudige reddingsoperatie moet de HD vermoedelijk wel rechtstreeks op een geschikte computer worden aangesloten. Dat tikken kan fataal zijn, anderzijds, ooit een tikkende harde schijf leeg kunnen plukken met PhotoRec. Het kostte wel een dag/nacht. Want met name het defecte deel vd HD leverde veel vertraging op. Grootste probleem voor mij was om en een computer te vinden die de HD kon uitlezen en een voldoende grote HD had om de teruggevonden data op te slaan. Wat in dit soort gevallen ook zinvol kan zijn is om Linux te gebruiken. In veel gevallen laat Windows het afweten terwijl Linux nog wel data weet te vinden.
 • [quote:3741cf1fc0="jolo"]1.Data herstel naar een andere harddisk kan gedaan worden door data recovery bedrijven. Je hebt dus niet (meer) de beschikking over een recente back-up van die externe harddisk.
  2.Er zijn ook Nederlandse data recovery bedrijven. Over de betrouwbaarheid kan ik niks zeggen. De data recovery bedrijven zullen wel in de gouden gids te vinden zijn. Of via google.
  3.Dat zou je kunnen checken op de websites van die data recovery bedrijven.[/quote:3741cf1fc0]
 • Data terug laten halen door een bedrijf is voor de amateur onbetaalbaar. Bedragen tot 25,- euro per megabite is geen fantasie.

  Als je alles geprobeerd hebt? dan kun je de schijf uit elkaar halen. Je zal dan zien dat er in dat kastje waar "freecom" op staat, gewoon een WD harde schijf zit. Je moet dan even kijken naar het type nummer van die western digital schijf en kijken of je ergens precies dezelfde schijf kan krijgen. Je kan dan de print platen omwisselen en daarmee een grote kans dat je schijf het weer doet. (mits het daaraan ligt natuurlijk) Maar de kans dat het aan de print ligt is weldegelijk aanwezig. In iedergeval een goedkopere optie dan je data terug te laten halen.
 • freecom gebruikt Hdisk van een B merk .
  dat is meestal excelstore.
  hier staat een diagnostica tool

  http://www.excelstor.com/en/download.asp
 • Ik heb een paar weken geleden een WD uit een freecom gehaalt. Maar misschien dat er idd ook andere schijven inzitten. in iedergeval moet je dus proberen om dezelfde schijf te krijgen.
 • Dank je wel voor de reacties,

  ik durfde het niet open te maken maar het ratelt dus als ik het beweeg en wanneer het wordt geprobeerd te lezen door Windows dan start het op en gaat het dus tikken ik denk dan dat het dus aan de leeskop ligt. dus windows weet dat er iets is en probeert er dus vanaf te lezen maar de harde schijf doet verder niks. En waaraan moet zo'n geschikte computer aan voldoen als ik het dus wil laten uitlezen

  Meschien nog andere sugesties
 • Zolang de computer de HD herkent en Windows/Linux wil doorstarten, dan is er hoop om er zelf uit te komen. Dat tikken is een probleem want vaak duurt het opstarten veel langer dan gewoonlijk. Mijn ervaring is dat bij voldoende geduld redding mogelijk is. In mijn voorbeeld was er ook sprake van een USB schijf, de schijf werd toen nog gedeeltelijk herkend. Alleen op een gegeven moment raakte het systeem in de knoop. De schijf eruit gehaald en apart benaderd.
 • @Hans.Vosman

  kun je messchien vertellen wat je gedaan hebt en is het tikken geen probleem want ik was bnag dat het dan nog erger wordt.

  Kan ik proberen om de hardeschijf in de koelkast of vrieskast te doen?

  Rashidi
 • Je kan ook hier eens informeren: http://www.rse.nl/recovery.htm?source=overture
 • Ik heb dat eens even gedaan, dit is mijn antwoord:

  Geachte heer,

  Recovery van uw data is in vele gevallen nog mogelijk.

  [i:04b10bc01c]Ik denk zelf eerder dat het de PCB is; printed controller board, als deze kapot gaat dan kunnen interne delen van de hardeschijf niet meer naar behoren worden aangestuurd. Schijven draaien hierdoor niet meer of u kunt een tikkend geluid horen. Dit kan worden verholpen door een idententieke hdd waarmee een tijdelijke reparatie kunnen aanbrengen zodat we uw data nog kunnen benaderen.

  De prijs bij ons is niet gebasseerd op het aantal terug te halen gb’s, maar meer op de problemen die we tegenkomen op de hdd.
  Diagnose kosten zijn 75 euro maar verder zit u nergens aan vast.

  Na de diagnose ontvangt u een diagnose rapport per e-mail met een lijst van alle bestanden welke wij voor u kunnen terughalen.

  Bij het rapport zit tevens de prijs van de recovery welke tussen de 500 en maximaal 800 Euro ligt.

  Vriendelijk dank voor uw getoonde interesse in ons bedrijf.[/i:04b10bc01c]

  Het is maar wat je het waard vind he.. Ik zorg wel dat ik backups heb als ik dit zo lees :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.