Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe laptop

Anoniem
vxvk
8 antwoorden
 • Mijn desktopcomputer doet al een tijd vreemd. Ik heb al een paar keer pech gehad met mijn moederbord en langzamerhand moet hij het raam uit. Ik denk nu aan een laptop, maar ik wil er dan ook graag online films op kunnen zien. Dat schijnt tegenwoordig mogelijk te zijn. Ik speel geen games, dus hij hoeft niet speciaal geschikt te zijn voor games. Verder denk ik er toch nog over om xp erop te zetten. Die laptops met standaard vista met al die reclames zijn zo verschrikkelijk traag…. Of ligt dat aan het merk. Wie kan zeggen waarop ik moet letten bij mijn aankoop of wie weet een betrouwbare site waarop ik goede informatie kan vinden. Vast bedankt. Gerda
 • Vista hoeft helemaal niet traag te zijn, als je PC het maar goed aankan. Heb trouwens geen idee wat je met "reclames" bedoelt, zijn dat pop-ups als gevolg van ongewenste software op je PC, ook wel "spyware" genoemd?

  Verder neem je een laptop om er mobiel mee te zijn. Blijft je PC gewoon thuis staan, dan is een desktop een betere vervanging.

  Voor die online films, is het dan de bedoeling om de PC op een LCD TV aan te sluiten, of om deze films te bekijken op het scherm van de PC zelf? En hoe groot moet het scherm dan zijn?

  Tenslotte, wat mag het kosten?
 • Het is de bedoeling dat wij de laptop ook meenemen met vakantie. We zijn vaak lang weg en op de campings waar we komen, is er vaak Wifi. We kunnen dan in elk geval onze e-mail bekijken, betalingen regelen, het weer opvragen, routes opvragen, etc. Maar omdat de ruimte waarin we zitten nogal krap is, kunnen we zeker geen schotel of tv meenemen. We hadden begrepen dat het ook mogelijk is om via internet tv te kijken. Maar misschien heb ik het mis. Het budget is natuurlijk niet onbeperkt, maar als een laptop met meer mogelijkheden duurder is, kan dat wel.
  Wat die reclames betreft, ik bedoel al die zaken die met een laptop meegeleverd worden en die eerst allemaal geïnstalleerd en opgestart moeten worden voordat je echt iets kan doen. Maar misschien is een schone laptop met een aparte vista dan beter. Gerda
 • Ah ok, je bedoelt meegeinstalleerde software van de fabrikant van de laptop. Meestal kun je die per onderdeel ook weer deinstalleren.

  Acer verkoopt trouwens leuke multimedia laptops, met 16" HD Ready scherm of 18,4" Full HD scherm. En allemaal uitgerust met HDMI aansluiting.

  Let er wel op dat de garantie bij Acer karig is, maar tegen een meerprijs van ca. 100 euro kun je de garantie uitbreiden tot 3 jaar (geen overbodige luxe!).
 • Ha, bedankt. Daar ga ik dan maar eens achteraan. En van die extra garantie is ook handig om te weten. Asus is trouwens heel goed met zijn garantie op laptops. Die van mij is tweemaal voor reparatie geweest en beide keren hoefde ik niets te betalen. De tweede keer was buiten de garantietermijn. Maar Asus is dan ook aan de dure kant. Bedankt. Gerda
 • Valt best mee hoor, zoveel duurder dan Acer is Asus ook niet. Garantie is bij Asus standaard al 2 jaar.
 • [quote:056ae67c9f="vxvk"]Die laptops met standaard vista met al die reclames zijn zo verschrikkelijk traag[/quote:056ae67c9f] Maar die extra software werd toch ook al meegeïnstalleerd met Windows XP door de laptop fabrikanten. Als je twijfelt tussen Vista en XP zou je kunnen overwegen een laptop aan te schaffen met Vista Business. Dan heb je downgrade rechten naar Windows XP Professional. Je zou daarvoor onder andere kunnen checken bij Salland Automatisering. Daar klik je op Laptop & Netbooks en Laptops. Bij OS selecteer je dan Vista Business en klik je op Toon selectie.
 • laptops op campings … het moet niet gekker worden zeg :S wiehiehh oink

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.