Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

TV kaart

Anoniem
stee0036
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een TV kaart aanschaffen voor in mijn pc, zodat ik TV erop kan kijken. Ik heb even gezocht op internet, maar werd niet echt veel wijzer van de informatie die ik vond. Er zijn hele dure, maar ook goedkopere en ik weet niet wat dan de meerwaarde is van de duurdere… beter beeld misschien?

  Dus ik wilde vragen of iemand een idee had voor een leuke TV kaart die niet te duur is met een afstandsbediening. Ik draai trouwens Vista 64 bit.

  Alvast bedankt,

  kappy
 • ik gebruik deze met veel plezier plus afstandsbediening.

  http://www.besidesdata.nl/opname/SITE/tv/index.html

  110 euro uit mijn hoofd.
 • Ziet er mooi uit, maar is wel erg duur. Zijn er geen goedkopere oplossingen?
 • Dat hangt er vanaf. Wil je een interne of externe TV kaart? Wil je er alleen TV op? Of ook radio? Analoog, digitaal of beide? Stereo? Teletekst? Hoeft deze alleen te kunnen draaien onder Vista 64 bit? Of ook onder Linux?
 • ik gebruik zelf een Hauppauge WinTV-HVR 1300 en ben er erg tevreden over. Ik gebruik overigens Windows Media Center om TV te kijken, op te nemen enz…
  Ik gebruik Windows Vista 64
  De kaart heb ik ongeveer 80 euro betaald.
 • Bedankt voor de reacties.

  Myrom, ik zal eens naar die kaart kijken. :)

  En het is alleen voor windows Vista, gebruik zelf Media Portal, vind ik beter dan Media Center. Op dit moment hebben we nog analoge tv, en ik las ergens op internet dat het dan niet echt verstandig is om een TV kaart aan te schaffen? Ik begreep niet echt waarom, dus ik hoop dat jullie me daarmee kunnen helpen. Misschien stappen we nog wel eens over op Digitale Tv, maar nu nog niet…

  Hoef geen radio, dat luister ik wel via internet, en teletekst hoeft ook niet.
  Het maakt mij niet echt uit of hij extern of intern is.
 • Het maakt toch wel wat uit. Wanneer je een programma gelijk wil opnemen en ook kunnen bekijken, is een TV kaart met Mpeg2 encoder wel prettig. Extern betekent USB. Mijn ervaring is, maar dat kan een driver probleem zijn, dat USB wel eens in de war raakt wanneer de computer vrij druk is. Zelf heb ik voor USB een Pinnacle 330eV. Deze heeft geen Mpeg2 encoder. Ik vermoed echter dat Vista 64bit de grootste spelbreker is. Gewoon kijken, neem bv Hauppauge. ALleen 64bit ondersteuning schijnt nog niet echt goed te zijn. Zelf heb ik een aantal Hauppauge PVR150, 32bit Windows.
 • Topklasse,

  http://www.madshrimps.be/vbulletin/f22/compro-videomate-v200f-announced-59077/  http://www.comprousa.com/en/home.html
 • die Compro VideoMate V200F is mooi maar ik kan nergens europese prijzen vinden, in Zuid Afrika kost hij iets van 850 R. Dat is 80 euro??

  Waar is hij in Nederland / EEG te koop?

  9 zenders op 1 beeld - cool
 • Of even de grens over,

  http://www.loveno.be/product/5864

  http://www.factor.be/online/product.php?productid=447&cat=91&page=1

  http://www.digicom-it.be/?action=productpdf&id=18249

  http://www.powerbits.be/TV_asp.asp

  [img:2acf838183]http://belgianfrites.be/belgian%20frites.png[/img:2acf838183]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.