Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer start niet goed op!

Anoniem
derkdejong
4 antwoorden
 • Toen ik een paar weken geleden mijn computer opstartte, ging hij na ongeveer een halve minuut weer uit. Ik startte mijn computer toen weer een paar keer op, maar er gebeurde gewoon hetzelfde. Ik ontdekte dat hij na een bepaalde tijd steeds uitging. Toen ik het weer probeerde, deed hij het opeens weer wel, maar was wel veel langzamer. Ik zette meteen mn virusscanner aan, maar die liep na een uur vast. Toen moest ik wel mn pc uitzetten. Al ik 'm nu weer aandoe, krijg ik een zwart scherm waarop staat:
  '' windows kon niet goed worden gestart. Onze excuses voor dit ongemak. mogelijk is een recente wijziging van de hardware of software hier de oorzaak van. als de computer niet meer reageerde, onverwachts opnieuw opstartte of automatisch werd afgeslotenom uw mappen en bestanden te beschermen, kunt u het beste voor ''laatst bekende juiste configuratie'' kiezen om terug te keren naar de instellingne toen de computer nog wel werkte.
  ik kan dan kiezen uit ''windows opnieuw starten'', ''laatst bekende juiste configuratie'' en veilige modus, maar bij alle3 start hij gewoon weer hetzelfde op.
  DUS KAN IEMAND MIJ AUB HELPEN???
 • [quote:31c1fdc9b2="RP333"]ik kan dan kiezen uit ''windows opnieuw starten'', ''laatst bekende juiste configuratie'' en veilige modus, maar bij alle3 start hij gewoon weer hetzelfde op. [/quote:31c1fdc9b2] En had je tijdens het opstarten via F8 de geavanceerde opstartopties geprobeerd. Probeer daaruit: Automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uitschakelen. Wellicht wordt er dan een stopfout getoond, die je hier zou kunnen posten.

  Meldt dan tevens met welke Windows versie je werkt. En je merk/type PC. Of je er onlangs nog hardware bij hebt geplaatst.
 • nee dit had ik nog niet geprobeerd
  ik heb het net gedaan, en ik kwam op een scherm met dit erop:

  Please select boot device:

  1st FLOPPY DRIVE
  PM-Maxtor 6L2000
  SM-HL-DT-STDVD-ROM GDR81648
  Generic IC1210
  Generic IC1210
  Generic IC1210

  Hier staat dus niet bij ''Automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uitschakelen''.

  Verder werk ik met windows xp home edition van het merk Benq
  Ik heb er geen hardware bij geplaatst.
 • de 2e, de maxtor is je boot device

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.