Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies gevraagd mbt NMT in netwerk hangen

Anoniem
Nedish
4 antwoorden
 • Na het lezen van het artikel over Netwerk Media Tanks (NMT) overweeg ik de aanschaf van een NMT. Mijn uitdaging is dat ik geen mogelijkheid om een NMT in de omgeving van mijn TV bedraaid aan mijn netwerk te hangen.

  Als ik een HD inbouw, is het mogelijk om via USB port een wireless verbinding op te zetten om zo een NMT in mijn netwerk te hangen?

  Ideeen en suggesties zijn welkom

  Alvast bedankt
 • Ethernet via de wandcontactdoos is je oplossing. Tegenwoordig worden snelheden behaald die gelijk zijn aan een 100Mbit UTP-netwerk. Dat kan met de 200Mbit Homeplug AV-standaard. Meer info: http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Nieuws-artikel/Devolo-komt-met-twee-nieuwe-dLAN-adapters.htm
 • [quote:d8b8ba59c7="Jeroen de Jager"]Ethernet via de wandcontactdoos is je oplossing. Tegenwoordig worden snelheden behaald die gelijk zijn aan een 100Mbit UTP-netwerk. Dat kan met de 200Mbit Homeplug AV-standaard. Meer info: http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Nieuws-artikel/Devolo-komt-met-twee-nieuwe-dLAN-adapters.htm[/quote:d8b8ba59c7]

  Bedankt voor deze suggestie.
  Als ik het goed heb begrepen kan mijn NMT aan een Homeplug aansluten. Een tweede Homeplug plaats ik naast mijn router en sluit ik mijn router hierop aan met een netwerkkabel. Ik neem aan dat ik ook meerdere hardeware op zo'n manier aan kan sluten op mijn thuisnetwerk door gewoon een extra homeplug aan te schaffen? Bijvoorbeeld als ik over wilt stappen op digitaal TV dan moet de decoder aan de modem ook worden gekoppeld.
 • Ja, in principe moet dat werken. Ik heb het zelf nooit met meer dan twee producten getest. Ik zou alleen zelf niet meer dan twee Homeplug-adapters aan willen sluiten. De doorvoersnelheid wordt dan gedeeld en dat is niet handig met videostreams. Een UTP-kabeltje aanleggen is even werk maar wel gegarandeerd een goede verbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.