Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC error

Anoniem
amira
2 antwoorden
 • Hoi allemaal

  Ik had wat problemen met mijn computer dus ik heb gesloten om windows opnieuw te installeren normaal lukte het altijd, maar nu krijg ik een rare faut bij het opstarten.

  Het herstel procces was wel voltooid en toch kreeg ik gelijk bij het opstarten z'n zin :''Windowns kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden <windows-hoofdmap>\system32\hal.dll.''

  ik heb geprobeerd om het nog een keer te installeren met zelfde windows herstel cd en met een andere maar dat lukt helemaal niet meer.

  wil graag weten of ik zelf hieraan iets kan doen? of moet ik gewoon naar de winkel.

  groetjes
 • Het wil wel eens helpen om dan even een schijfcontrole uit te voeren. Het klinkt als een of ander onzinnige actie, maar bij mij heeft het al vaak dergelijke problemen verholpen.

  Plaats je Windows XP-cd en start deze op, daarna kies je voor de herstelmodus. Eventueel moet je het wachtwoord van je administrator invoeren. Type vervolgens [b:87f2ae7a7b]chkdsk [i:87f2ae7a7b]volume:[/i:87f2ae7a7b] /r[/b:87f2ae7a7b]. Waarbij u bij volume:, de letter C: waarschijnlijk moet invullen.

  Meer informatie is hier te vinden: Microsoft KB315265

  Vervolgens zal de schijf worden gecontroleerd en eventueel het nodige gerepareerd worden. Hiervoor is wel enig geduld vereist…

  Ik hoop het lukt, anders horen we het wel weer. (Het is natuurlijk ook leuk om te horen dat het werk! :wink:)

  Mvg,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.