Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Promise Ultra100 TX2

Anoniem
Pistolenpaul
2 antwoorden
 • Al een tijdje een Promise Ultra100 TX2 in mijn pc zitten.
  Werkt goed, alleen is het altijd wel opletten met installeren van windows xp. Bij een schone installatie zijn de schijven die aangesloten zitten op de promise volgens windows beschadigd… :o
  Wat wel opgelost wordt door installatie van de driver (logisch op zich).

  Maar het installeren van de drivers geeft altijd veel problemen (moet toch eens voor mezelf noteren wat nu een goede installatie volgorde is). Een aparte manier van installeren komt om de hoek kijken.

  Andere die hetzelfde hebben én een nette oplossing weten?
  Ik ben al aan het kijken om wat te integreren met nLite maar daar heb ik nog geen kaas van gegeten.

  Een ander probleem is dat het schrijven naar de harde schijven die erop aan gesloten zitten ontzettend vertragend werkt. Dit komt waarschijnlijk doordat de promise geen eigen chip heeft voor het aansturen van de ide kanalen. Maar is dit misschien softwarematig op te lossen?
 • [quote:6035830a54="Pistolenpaul"]Promise Ultra100 TX2 (..) Ik ben al aan het kijken om wat te integreren met nLite maar daar heb ik nog geen kaas van gegeten. [/quote:6035830a54] Is waarschijnlijk de beste mogelijkheid. Ik heb zelf ook nog een oude PC met een Promise Ultra100 TX2. Zie daarvoor mijn topic over onderwerp Windows op harddisk via Promise Ultra100 TX2. En check verder op de site van Techzine deze Maak je eigen Windows installatie met nLite.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.