Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

kan cd niet lezen

Anoniem
Eddy X
2 antwoorden
  • Kan bestanden op oude cd niet lezen. Melding: Windows kan niet van dezae schijf lezen. Deze is mogelijk beschadigd of de schijf is in een indeling die niet compatibel is met Windows.
    Is plm 5 jaar geleden op voor-vorige computer gebrand. Waarschijnlijk onder windows 98 met adaptec. Thans Windows xp en Nero.Wie weet oplossing?
  • [quote:b061a9db75="jarxhoek"]Kan bestanden op oude cd niet lezen. Melding: Windows kan niet van dezae schijf lezen. Deze is mogelijk beschadigd of de schijf is in een indeling die niet compatibel is met Windows. Is plm 5 jaar geleden op voor-vorige computer gebrand. [/quote:b061a9db75] Om welk merk/type CD-R of CD-RW gaat het? In vijf jaar tijd is het heel goed mogelijk dat deze onleesbaar is geworden. Je zou 'm kunnen testen via applicatie Nero CD DVD Speed met optie ScanDisk. Test de probleem CD-R(W) in verschillende DVD spelers en branders. Eventueel zou je bestanden op die CD-R(W) proberen te herstellen via recovery software. Zoals bijvoorbeeld deze Recovery Toolbox.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.