Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SSD drives

Anoniem
Lange Pier
7 antwoorden
 • Ik zit eens te kijken naar SSD drives, met name die van OCZ worden de laatste tijd wat goedkoper. Nu staat er in de beschrijving van die dingen het volgende:

  [i:4242219ca3]Designed for ultimate reliability, these SSDs have an excellent 1.5 million hour mean time before failure (MTBF) ensuring peace of mind over the long term. All Core Series SSD drives come backed a two year warranty and OCZ’s legendary service and support.[/i:4242219ca3]

  1,5 miljoen uur, dat is een goeie 171 jaar (365 x 24=8760. 1,5 miljoen / 8760 = 171) :lol: En ze geven maar 2 jaar garantie :? Hoe betrouwbaar zijn die schijven dan? Aan de garantie te zien hebben ze zelf dus geen vertrouwen in die SSD's. Zelfs een raptor met bewegende delen geeft 60 maanden garantie.
 • 171 jaar is inderdaad lang, maar zal je data er dan ook nog op staan..

  2 jaar garantie..?, terwijl o.a. OZC levenslage garantie op geheugenmodules geeft, en een SSD schijf is in feite ook een geheugen module toch?
 • [quote:1abcb45a8c="Maxstar"]2 jaar garantie..?, terwijl o.a. OZC levenslage garantie op geheugenmodules geeft, en een SSD schijf is in feite ook een geheugen module toch?[/quote:1abcb45a8c]Dat weet ik niet, Maar volgens mij ook. Het gaat mij er om dat ze aangeven dat deze SSD 171 jaar mee gaat en er maar 2 jaar garantie op geven. Ik zal ze van OCZ niet snel kopen dus.
 • Ach, dat heb je met die CCFL lichtjes voor in je pc toch ook? In de beschrijving staat dat ze meer dan 20 jaar mee gaan, en je krijgt er standaard 2 jaar garantie op.

  Lijkt mij gewoon een verkooppraatje, en tjaa, dat ze er standaard 2 jaar garantie op geven is volgens mij normaal. Je kan maar moeilijk de SSD steeds aan je zoon doorgeven totdat hij over een jaar of 200 kapot is :roll: Dan zullen ze nog raar staan kijken bij OCZ als je je garantie op komt eisen. :roll:
 • Oppassen, ik heb gemerkt dat de benaming SSD voor minstens 2 sterk verschillende soorten hardware wordt gebruikt:

  - solid state disk op basis van RAM-strips; veel sneller dan een gewone harddisk, zeer schaars in de handel en verschrikkelijk duur
  - ordinaire geheugensticks met bekende slijtagefactor en tergend langzaam om naar te schrijven.
 • Apparaten op basis van DRAM geheugen zijn geen ssd's. Een ssd wordt geamaakt met flash geheugen. Waar zeer veel snelheidsverschil en prijsverschil in zit. USB sticks worden gemaakt met goedkoop en traag mlc flash. SSD's ook, maar de snellere maken gebruik van slc flash. Je hebt ook nog zelfbouw ssd's, op basis van een stel compactflash kaartjes. Vrij traag en niet interessant voor de gemiddelde pc gebruiker.
 • [quote:d2378a4b84="gerben"][b:d2378a4b84]Apparaten op basis van DRAM geheugen zijn geen ssd's.[/b:d2378a4b84] Een ssd wordt geamaakt met flash geheugen. Waar zeer veel snelheidsverschil en prijsverschil in zit. USB sticks worden gemaakt met goedkoop en traag mlc flash. SSD's ook, maar de snellere maken gebruik van slc flash. Je hebt ook nog zelfbouw ssd's, op basis van een stel compactflash kaartjes. Vrij traag en niet interessant voor de gemiddelde pc gebruiker.[/quote:d2378a4b84]Ik denk dat de benaming SSD al bestond voor RAM-samenstelsels, vóórdat de USB-sticks kwamen.

  In ieder geval wordt al heel lang de naam "SSD" gebruikt voor die dingen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Solid_state_disk
  http://www.metaseek.nl/search/web/1/ssd+ram+disk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.