Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Extern SATA

Anoniem
Belsat
5 antwoorden
 • Hallo Dames en Heren,

  Ik voel me heel dom maar hoe sluit je extern SATA aan? Mijn nieuwe moederbord heeft hiervoor achter een aansluiting waar ik waarschijnlijk de HD kan aansluiten, maar waar haalt deze dan zijn voeding vandaan??

  Ciao, Henk
 • [quote:3e51b41cce="Belsat"]Ik voel me heel dom maar hoe sluit je extern SATA aan? Mijn nieuwe moederbord heeft hiervoor achter een aansluiting waar ik waarschijnlijk de HD kan aansluiten,[/quote:3e51b41cce] Inderdaad op je moederbord. [quote:3e51b41cce="Belsat"]maar waar haalt deze dan zijn voeding vandaan[/quote:3e51b41cce] Als je een Desktop eSata HD hebt, via de meegeleverde voedingsadapter.
 • Je hebt ook e-SATA brackets met voedingsaansluitingen.
  B.v.
  [img:7c47bed957]http://i.neoseeker.com/neo_image/155708/article/gaigabyte_ga_p35dq6/esata%20bracket%20gear_thumb.jpg[/img:7c47bed957]
 • Hartelijk dank zover voor de uitvoerige antwoorden. Dus, als ik alleen een gewone losse SATA disk wil aansluiten en ik heb geen adaptor, dan kan de gele of rode signaal kabel achterop de MB aansluiting. De voeding haal ik dan bv met een molex kabel uit het binnenwerk van de computer, cq via een bracket? Of moet het per se een speciale externe SATA HD zijn?

  Ciao en thanx, Henk
 • Er bestaan twee aansluitingen. Je hebt een eSATA aansluiting, speciaal bedoeld voor externe schijven. De andere brengt de gewone interne aansluitingen voor data en voeding naar buiten. Ik neem aan dat jij de eerste hebt. Daar kun je bijvoorbeeld deze op aansluiten.

  http://www.azerty.nl/0-590-55721/freecom-hard-drive-pro—vaste.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.