Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

register probleem?

Anoniem
Hubaki
8 antwoorden
 • Na jarenlang goed gefunctioneerd te hebben gaf de Pinnacle PCTV Vision kaart het van het ene moment op het andere op: er kwam een melding 'hardware initialisatie mislukt' als je het programma probeerde te starten. Van alles geprobeerd om het te herstellen maar niets lukte. Toen maar de Pinnacle drivers verwijderd en opnieuw installeren. Dat had ik beter niet kunnen doen.

  In apparaatbeheer verschenen de gevreesde gele uitroeptekens bij de Pinnacle WDM PCTV audio en video capture drivers maar ook bij de cdrom- en dvd speler.

  Voor zover ik weet hebben die laatste twee helemaal geen aparte drivers nodig. Erger is dat de cdrom- en dvd-speler nu niet meer benaderbaar zijn dus zelfs als ik het hele systeem opnieuw zou willen installeren, dan zou dat daarom niet kunnen. Ze reageren wel nog gewoon op handmatig openen en sluiten en een test met Dell utilities levert geen problemen op. Zou dit kunnen duiden op een beschadigd register en zo ja, hoe repareer je dat? Ik heb het al met systeemherstel geprobeerd maar de computer zegt dat groepsbeheer dit heeft uitgeschakeld en ik geloof dat in een dergelijk geval alle herstelpunten automatisch zijn verwijderd.

  De computer is een Dell Dimension 2400 met Windows XP Home. Wat nu?
 • verwijder pinnacle via configuratiescherm - software
  selecteer in apparaatbeheer een voor een de cd-apparaten, klik rechts en kies voor ´installatie ongedaan maken´
  zet pc nu echt uit, en bij weer aanzetten gaat windows de cd-apparaten herkennen en opnieuw installeren, en is je probleem voorbij.
 • Als je de apparaten verwijdert worden ze na opnieuw opstarten inderdaad opnieuw gedetecteerd, 'nieuwe hardware gedetecteerd' roept het wolkje rechtsonder blij, aanvankelijk met de juiste naam (bv Compaq CD-ROM LTN 4865) maar even later bedenkt het wolkje zich en staat er 'cd-rom-station', bij het dvd-station idem dito, en staan ze toch weer met geel uitroepteken in apparaatbeheer, maar wel met de juiste naam (Compaq CD-ROM enz) en niet als 'cd-rom-station'.

  Mijn probleem is dus nog niet opgelost, helaas.
 • volgende zet:
  http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm
  XP_CD-DVD-Fix.exe - Restore CD/DVD Drives to Explorer
  Usage: Download XP_CD-DVD-Fix.zip and save this file to your hard drive. Navigate to where you saved it and double click the file to extract the contents. Locate the EXE file you extracted and double click it. A confirmation dialog will appear when the script is done. You may need to reboot for the change to take effect.
  This utility is only intended for Windows® XP. You may need Administrator level access to use this utility. If you do not have Administrator level access, the program will say it is finished, but will not have made any changes.

  of:
  U start de registereditor door via Start naar Uitvoeren te gaan, vervolgens 'regedit' te typen en op OK te drukken. Ga naar 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}' en selecteer 'm. In het rechter venster verwijdert u de waarden Upperfilters en de Lowerfilters. Sluit de registereditor en herstart uw computer.

  of miscchien:
  dvd-rw niet zichtbaar in verkenner, starten wel automatisch

  hkeycurrentuser/software\microsift\windows\currentversion\policies\explorer\nodrives
 • Het programmaatje van Doug Knox heeft zijn werk uitstekend gedaan, heel erg bedankt voor de tip, Derk, de beide drives zijn weer benaderbaar.

  Maar die Pinnacle TV kaarten (had ook nog een 2e exemplaar) heb ik niet meer aan de praat kunnen krijgen. Ga me morgen maar eens orienteren op alternatieven.

  Nogmaal bedankt voor je hulp.
 • Toch nog even de Pinnacle tv kaarten geprobeerd. Installeren gaat goed, er wordt de juiste multimedia videocontroller en de juiste multimedia controller gevonden. Als de installatie bijna voltooid is gaat het mis:
  Bij de multimeda videocontroller krijg ik de boodschap 'Er is een fout opgetreden tijdens het installeren van het apparaat' en 'Toegang geweigerd'.
  Bij de mulitmedia controller luidt de boodschap: 'Er is een probleem bij de installatie van deze hardware' en 'Systeem kan opgegeven bestand niet vinden'.

  Nu heb ik ook wat gegoogled hiermee en het probleem blijkt vaker voor te komen. Sommigen suggereerden dat het te maken had met mapmachtigingen. De drivers voor mijn kaarten zijn gelocaliseerd in een gedeelde map. Maar de status van de map van 'gedeeld' wijzigen in 'niet-gedeeld' was toch geen oplossing, het hierboven beschreven probleem bleef onveranderd.

  Daarnaast wordt er gezegd dat het een kwestie is van lees/schrijf permissies in het register maar ik vrees dat mijn computervaardigheden niet toereikend zijn om hier chocola van te kunnen maken.
 • ik lees niet dat je al op de site van pinnacle was om nieuwe drivers te halen en het daarmee te proberen?
 • Uiteraard heb ik dat ook geprobeerd. Een rijke set van oude drivers tot de allernieuwste, allemaal geven ze hetzelfde probleem. Sterker nog, gisteren heb ik een Pinnacle PCTV Hybride Pro Stick proberen aan te sluiten en die gaf ook weer hetzelfde pobleem. Op een andere computer (Dell Inspiron met Vista Home) liet deze stick zich probleemloos installeren.

  Zou een herinstallatie van XP op de probleemcomputer helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.