Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer valt uit tijdens gamen

Anoniem
sdk
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb ongeveer 3 jaar geleden een nieuwe computer samengesteld. Ik heb losse componenten gekocht, en vervolgens in elkaar gezet.
  Toen begonnen de problemen…

  Als ik een spel speelde viel mijn pc uit na een bepaalde tijd. Na 2 jaar met dat probleem hebben rondgelopen, was het tijd om een nieuwe pc te kopen. Toen had ik het volgende in mijn pc zitten:

  Zalman 520 watt voeding
  Asus P5K moederbord
  2GB ddr2 Geil geheugen
  Int Q6600 775 2,4 Ghz
  Nvidia GeForce 6600GT
  WD 320 GB S-ata

  Deze videokaart zat ook in de oude computer.

  Ik hoopte dat zo het probleem opgelost zou zijn, maar nog steeds viel mijn computer uit.

  Een tijd later heb ik een nieuwe videokaart gekocht: XFX 9800 GT

  Nu heb ik nog steeds hetzelfde probleem. Het enige oude in deze computer is de hardeschijf.

  Zou het kunnen zijn dat de hardeschijf dit probleem veroorzaakt?


  Mvg. Maarten
 • Kan inderdaad: oplossen van dergelijke storingen kan aan de hand van een systematische aanpak. Dus steeds vervangen van een component door een gegarandeerd goede, om zo de veroorzaker van het probleem te achterhalen.
 • [quote:96b1f382f6="Mert"] WD 320 GB S-ata (..) Zou het kunnen zijn dat de hardeschijf dit probleem veroorzaakt? [/quote:96b1f382f6] Heb je deze dan al getest met de diagnostische software van de fabrikant http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en waarmee je dan zowel de quick- en de extended test doet. Check voor meer info de WD Data Lifeguard Diagnostics User Manual.

  Eventueel zou je grafische kaart kunnen testen met applicatie ATITool 0.26 via optie Scan for Artifacts. Indien je echter Vista draait download dan ATITool 0.27 Bèta 4.

  Had je wel nadat je Windows XP of Vista geïnstalleerd had eerst de chipset drivers geïnstalleerd, alvorens de nvidia drivers te installeren?
 • Ik zou het eerst denken aan verbeteren van koeling.
 • Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je vaak een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.

  Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".
 • [quote:63b9ad2ad8="Lange Pier"]Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je vaak een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.

  Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".[/quote:63b9ad2ad8]

  Als ik dit probeer krijg ik de volgende melding
 • Ik heb nu inmiddels een nieuwe hardeschijf gekocht. Als ik nu opstart via de Windows cd om windows te instaleren krijg ik eerst dat blauwe scherm waarbij hij een aantal dingen gaat laden, maar daarna krijg ik het scherm dat je op Enter kan drukken op Windows te instaleren, dat krijg ik ongeveer 1 seconde en de computer valt weer uit.

  Alles is dus nu vernieuwd en ik weet er geen raad mee wat ik er verder aan kan doen.
 • Sluit de pc eens aan op een ander stopcontact met een andere kabel eventueel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.