Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met Kingston USB Stick

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik heb een usb stick van kingston. Het probleem is dat wanneer ik een bestand van rond de 200 mb of meer ernaar wil kopieren dit niet lukt. De tijd van het kopieren blijft maar oplopen en de computer wordt heel erg sloom. De enige oplossing is de USB stick eruit te trekken. Dan doet alles het weer normaal. Een foto of mp3 kopieren lukt wel. Maar stel je wilt 70 foto's tegelijk kopieren doet hij dit weer niet. Mijn computer is een Windows Vista Home Premium. Bij de computer van mijn vader (XP) doet hij het wel gewoon (Dus grote bestanden kopieren lukt prima) Op de computer van mij broer (Vista) doet hij het ook niet. Ik heb al geformateerd via windows, ntfs, fat, fat 32. Via verkenner, via apparaatbeheer en ook via een tooltje van HP. Niets werkt. Wie weet een oplossing ?

  Model USB Stick: Kingston Data Traveller 100 16 GB
 • Er is dan iets mis met je Vista joh, Vista is juist handig en snel met zulke dingen dan xp vind ik. ik zelf gebruik 3 usb-sticks verschillende merken waarvan 1 Philips is, en 2x Sony. en ze werken allebei super op Vista Home Premium :) ! waarvan ik de Sony toch weer ietsje sneller vindt met kopieren en plakken.. :)
 • Kingston heeft een hele snelle support afdeling, stuur ze een mailtje.
 • Het probleem is niet dat het langzaam gaat, hij doet het gewoon niet. Ik heb deze stick bij Computerland gekocht en daar zeiden ze dat hij het gewoon deed. Ik weet niet of ze hem daar op vista of xp hebben getest. Maar ik zal de klantenservice van Kingston eens een mail sturen. Trouwens bij een andere stick (1Gb) kon ik wel een film van 700 mb naar toe kopieren. Bij deze kingston lukt dat dus niet. Dus het is iets met de stick, maar ja wat ?
 • [quote:4da1d1890a="tim212"]usb stick van kingston (..) een bestand van rond de 200 mb of meer ernaar wil kopieren dit niet lukt (..) Vista (…) Bij de computer van mijn vader (XP) doet hij het wel gewoon [/quote:4da1d1890a] Omdat je usb-stick wel goed werkt onder XP geeft mij de indruk, dat het Vista kopieer probleem niet aan de usb-stick zou moeten liggen. Ik heb zelf hier nog twee oude Kingston usb-sticks van 256 MB liggen. Op één ervan heb ik even onder Vista Home Premium met Service Pack 1 een zip bestand gekopieerd van 237 MB. Dat ging goed. Weliswaar op een oude PC met usb 1.1.

  Ik meen me te herinneren dat er vroeger onder Vista zonder Service Pack problemen waren met het kopiëren van grote bestanden. Check bijvoorbeeld deze link http://www.mydigitallife.info/2007/08/24/slow-file-and-folder-copy-move-transfer-or-delete-operation-speed-problem-in-vista-fix/ Onder Vista met Service Pack 1 werd onder andere het kopiëren van files verbetert. Dus zijn die twee Vista PC's wel voorzien van Service Pack 1.

  Alhoewel ik ook nog een Engelstalige topic vond op The Vista Forums met een vergelijkbaar probleem onder Vista met Service Pack 1 http://thevistaforums.com/index.php?showtopic=46496
 • dank je voor je reactie ! Mijn probleem is ongeveer hetzelfde als dat probleem dat je gevonden had op dat forum. Daar was er ook geen oplossing. Ik heb wel SP1 geinstalleerd. Ik denk ook niet dat het aan de usb stick zelf ligt alhoewel een ander usb-stick van 1gb doet het wel als ik er een filmbestand van 700 mb naar wil toe kopieren. Op de verpakking staat: Works with Windows Vista, maar zoals ik hierboven al gezegd heb, hij werkt ook niet op de computer van mij broer (ook vista). Ik heb nog geen tijd om de klantenservice van kingston te bellen. Ik ga dat morgen maar eens proberen.

  Als ik iets probeer te kopieren lukt het vaak niet of er staat kan locatie niet vinden terwijl ik het bestand niet heb verplaats. Als het wel lukt dan duurt het lang en blijft de teller oplopen. Net is het me gelukt om iets van 1.3 gb te kopieren dit duurde een kwartier. Daarna wilde ik het nog een keer doen en toen lukte dit niet meer. Na het kopieren is de stick verdwenen uit de verkenner en moet ik hem eruit halen en weer opnieuw erin steken.
 • [quote:c618c29fda="tim212"]Ik heb een usb stick van kingston. Het probleem is dat wanneer ik een bestand van rond de 200 mb of meer ernaar wil kopieren dit niet lukt. De tijd van het kopieren blijft maar oplopen en de computer wordt heel erg sloom. De enige oplossing is de USB stick eruit te trekken. Dan doet alles het weer normaal. Een foto of mp3 kopieren lukt wel. Maar stel je wilt 70 foto's tegelijk kopieren doet hij dit weer niet. Mijn computer is een Windows Vista Home Premium. Bij de computer van mijn vader (XP) doet hij het wel gewoon (Dus grote bestanden kopieren lukt prima) Op de computer van mij broer (Vista) doet hij het ook niet. Ik heb al geformateerd via windows, ntfs, fat, fat 32. Via verkenner, via apparaatbeheer en ook via een tooltje van HP. Niets werkt. Wie weet een oplossing ?

  Model USB Stick: Kingston Data Traveller 100 16 GB[/quote:c618c29fda]

  Hallo, ik heb exact hetzelfde probleem tim212 en heb ook al alles geprobeerd. Iemand nog met enige raad
 • Hee ik heb ook hetzelfde probleem als tim en michel..
  Ik had de Kingston DataTraveler 100 16 GB gekocht, maar ik kan geen grote bestanden ernaar kopieren. Bijvoorbeeld een bestand van 7,5 GB weigert hij gewoon, terwijl er nog 15 GB vrije ruimte is..
  Weet iemand hier al meer over?

  mvg Alexz
 • 3 mensen met het probleem. Heeft er iemand nu al de helpdesk geprobeerd? want dat lijkt me nu toch wel de eerste optie.
  Succes
 • 7,5 gig. naar een FAT32 partitie toveren lijkt mij geen probleem maar een gebruikers onwetendheid.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Fat32
  http://www.docjelly.com/Blog/content/binary/SP27213.exe

  Een eigen topic is natuurlijk altijd handiger dan er eentje van iemand anders te kapen.
 • hee bedankt, maar ik had een andere manier gevonden, weet niet of dat ook goed is: ik had via de command line ingetypt: convert <drive letter:> /FS:NTFS. Nu was de stick omgezet naar een NTFS en kon ik wel grote bestanden erop zetten.

  Dit is toch gewoon ook goed of niet?
 • Oke nu heb ik weer een ander probleem: ik kan wel grote bestanden nu ernaar kopieren nu de USB omgezet is, maar nu herkend mijn PS3 de USBstick niet meer :? komt dat omdat hij niet meer FAT32 is?
  Iemand dan nog een idee hoe je grote bestanden erop kan zetten en tegelijk met je ps3 kan afspelen?

  mvg alex
 • Helaas moet je USB stick wel in FAT32 geformatteerd zijn, anders leest de PS3 hem niet.
 • Dus dat betekent dat ik geen grote bestanden op mijn usb kan zetten die de ps3 kan lezen? .. Zou wel jammer zijn, want dat is namelijk de reden dat ik mijn usb heb gekocht :? …
 • [quote:3b91c24237="alexz"]Dus dat betekent dat ik geen grote bestanden op mijn usb kan zetten die de ps3 kan lezen? [/quote:3b91c24237] Maar als je USB stick FAT32 formatteert, zou je grotere bestanden dan 4 GB onder andere kunnen splitten via applicatie GSplit.
 • Ja oke maar de ps3 kan die .gsd bestanden toch niet afspelen ;) ik denk dat ik maar speciale split programma's moet gebruiken om ze in hetzelfde formaat te hebben, zoals FSSplitter voor .m2ts bestanden of wmeditor voor wmvhd bestanden…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.