Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Mening over Logitech G15.

Anoniem
Catwoman
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan de Logitech G15 te kopen, en wil daarover graag jullie meningen of suggesties horen !

  Alvast bedankt. :D
 • V1 of V2?

  http://www.gamevillage.nl/showthread.php?t=151381
  http://tweakers.net/productreview/2188
  http://www.ownage.nl/article/1240/
  http://www.bouweenpc.nl/review/9
  http://www.overclockersclub.com/reviews/logitech_new_g15/

  Ikzelf heb de G15 v2. Een lekker toetsenbord, nadeel is de prijs.

  Naar mijn mening is het schermpje echt super handig, als je gewoon wat office werk doet laat hij de tijd, datum, Cpu usage zien etc. Tijdens het gamen kan je zien hoeveel kogels er nog in je wapen zitten (Shooter), of hoeveel toeren je draait (Racegame). Als je het schermpje niet of amper gebruikt ziet het er altijd nog vet uit 8)

  Ik weet niet of dat bij alle G15 gebruikers zo is, maar mijn spatiebalk is echt ontzettend gammel. Ik kan die zo makkelijk een halve centimeter heen en weer bewegen. Het typt aan de andere kant erg lekker, zeker met de meegeleverde polssteun. Daarnaast zijn die G-keys wel handig, maar ik gebruik ze niet in games. Puur omdat ik veel verschillende games door elkaar speel en echt niet voor elk spel al die macro's uit mijn hoofd ga leren :roll: . Ze zijn wel makkelijk voor bijvoorbeeld msn. G1 is bij mij bijvoorbeeld : Alles Goed?, en G2 weer : Ik spreek je later ;) . Je kan ze dus makkelijk instellen..

  Het uiterlijk is ook erg aantrekkelijk. Ik vind de v2 mooier omdat die oranje verlichting heeft, maar het blauw ziet er ook erg strak uit. Het is gewoon wat je zelf het mooiste vind. Je kan trouwens het licht uitzetten als je het echt irriteert.

  Dus je moet gewoon zelf even kijken of jij de meerwaarde ervan ziet. Het is geen koopje, dat geef ik toe. De functies daarintegen zijn wel makkelijk..
 • hey

  ik heb de g15 ook, vind het een heel fijn toetsenbord en het schermpje vind ik ideaal vooral als ik muziek aan het luistere ben.
  heb nog wel de oude g15 met de blauwe ledjes onder de toets, er zitten ook 18*3 sneltoets op dat vind een een beetje veel maar daar hebben ze bij die nieuwe versie ook rekening mee gehouden.

  voor de rest wil ik hem niet meer kwijt, en raad het je dan ook aan om hem gwn te kopen.
 • Kan me niet voorstellen dat het schermpje nuttig is:S. Leuk hoor je ammo op je schermpje, dat zie ik ook rechts onderin :lol: .

  Wel handig zijn die macro toetsen, onbeperkte mogelijkheden met die dingen.

  Er is ook een nieuw iets van logitech, een soort mini keyboard met presets voor games zoals cod4 en world of warcraft. Misschien is dat wat voor je.
 • [quote:ebdb7ea082="sdk"]Kan me niet voorstellen dat het schermpje nuttig is:S. Leuk hoor je ammo op je schermpje, dat zie ik ook rechts onderin :lol: . [/quote:ebdb7ea082]
  Nou op sommige punten kan het best wel handig zijn hoor :P Als je muziek draait bijvoorbeeld zie je welk liedje er afspeelt, je kan doorspoelen, geluid harder en zachter zetten etc.

  Je Cpu en Ram usage zie je er trouwens ook, evenals hoeveel ongeopende mails je hebt.

  In games voegt het inderdaad weinig toe. Je ziet in racegames wel de toeren van je auto etc. maar dat is eigenlijk overbodig.
  (MAAR bij Farcry 2 zie je je ammo niet meer rechts onderin, dus dan is het wel handig :lol: )

  Het ziet er daarnaast natuurlijk wel vet uit.
 • hmm ok maar ik kan ook naar het volgende nummer alleen ik zie dan niet welk nummer het is (maar dat hoor ik:P), echter mijn tobo kost dan ook 5 euro in de OEM editie:P.

  Ik heb de volgende knoppen:
  mijn documenten, plaatjes, muziek
  mediaplayer controls (harder zachter next mute stop)
  mediaplayer
  mail
  web
  messenger

  kleine knoppen:
  calculator
  log off
  sleep


  office dingen via F lock:
  help undo redo new open close reply fwd send spell save print

  Dus in functionaliteit is dat echt alles wat je nodig hebt voor 5 euro:P. Echter wil je voor een stoer keyboard dan is de g15 natuurlijk wel gaaf;). Maar in ergonomie ga je er wat op achteruit tov een multimedia keyboard.
 • Je hebt in principe wel gelijk hoor. Waar betaal je nu eigenlijk de 65 euro (toen ik hem kocht) voor? Je krijgt een normaal tobo, met een schermpje, een leuk kleurtje en wat extra knoppen. Je betaalt eigenlijk puur voor het merk. Nou heeft de G15 niet zoveel meerwaarde als een standaard tobo.. daar heb je gelijk in.

  Wat me wel opvalt is de kwaliteit. Ik heb hem nu voor een half jaar ongeveer, en er is nog geen een beschadiging aan, behalve dan het probleem met mijn spatiebalk. (en geloof me, die tobo's van mij krijgen wat te verduren hier :P) Het is zeker geen cheap ass toetsenbord dat even in elkaar is geflanst door Logitech. Er is echt veel aandacht aan besteed, en zeker aan de stevigheid.

  wat je er verder bij krijgt, een uitgebreide manual, een polssteun (erg handig) en that's it. Meer krijg je er niet bij.

  Dus is het de 65 euro waard? Die keuze is aan de Ts. Het is een geweldig product, maar de prijs is wel érg hoog. Nogmaals : 65 euro voor een toetsenbord met verlichte toetsen en een schermpje is verrekte veel, en je moet zelf kijken of je de meerwaarde ervan ziet. Ik zie die in ieder geval wel, maar ik zit nu toch te typen op mijn trouwe G15 met een naar gevoel in mijn onderbuik. Misschien was een goedkoop Trust bordje beter geweest… :roll:
 • Even ter vergelijking

  5€
  [img:2a1a7fbb79]http://www.plonter.co.il/graphics/product_images/full/K96-00014.gif[/img:2a1a7fbb79]

  65€
  [img:2a1a7fbb79]http://enemycomputers.com/shop/images/G15.jpg[/img:2a1a7fbb79]

  Het is wel leuk maar de meerprijs is hoog (zou eerder eerst goede muis kopen dus).

  edit: foutje in tags

  Bovenstaande heb ik 2 maal waarvan de oudste uit 2001 komt en die doet het nog perfect. Alleen het web icoontje is afgesleten van de Web/Home toets:P. Voor kwaliteit volstaat elk MS en logitech keyboard (logitech heeft ook multimedia keyboards).
 • [quote:ed09923ec4]Het is wel leuk maar de meerprijs is hoog [/quote:ed09923ec4] Klopt, ik denk dat de prijs de meeste mensen afschrikt.


  [quote:ed09923ec4]Bovenstaande heb ik 2 maal waarvan de oudste uit 2001 komt en die doet het nog perfect. Alleen het web icoontje is afgesleten van de Web/Home toets:P. [/quote:ed09923ec4] die dingen zijn 7 jaar oud en ze doen het nog perfect? Is dat ding heilig ofzo? :P Ik verbaas mezelf al als ik een tobo heb die 2 jaar meegaat.

  [quote:ed09923ec4]Voor kwaliteit volstaat elk MS en logitech keyboard (logitech heeft ook multimedia keyboards).[/[/quote:ed09923ec4] Ik heb wel ooit eens in een artikel gelezen dat de G15 meerdere knopaanslagen tegelijk aankan. Een stuk of 7 dacht ik, weet niet meer zeker. Dus in feite kan je bukken, naar links buigen, mikken en schieten tegelijk. Zeker in games is dat wel handig. Ik denk niet dat jou tobo'tje dat bij kan houden (of gok ik mis?)


  [quote:ed09923ec4]zou eerder eerst goede muis kopen dus. [/quote:ed09923ec4] Hehe, die heb ik ook. G9. Die is het geld wel waard, een euro of 40-45, 3200 DPI. Gaat als een trein.

  Maar dan ook de vraag: Wie heeft hem niet? :lol: Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een G9 heeft..
 • Mikken en schieten gaat met je muis he;)

  Normaal Q lean en shift sluipen en bukken, dat zijn maar 3 toetsen. Gaat prima:P. Ding gaat inderdaad eeuwig mee. Kwaliteitsproduct:). Zolang je er geen frisdrank overgooit natuurlijk :lol: .

  De muis tip was gericht aan de TS btw:P.
 • Ik heb al een prima muis, de Logitech MX518.
 • yup, ik heb ook een v1 serie, rev 0.5 zelfs lol .. is in februari 2009 acht jaar oud. EN werkt nog steeds.

  scherm gebruik ik bij BF2 voor scores, voting, ammo etc.. voor COD4 idem. In TDU voor de snelheid, in GTR2 voor schade.

  In GTA4 ammo e.d. (ben er mee bezig haha).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.