Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf werkt niet goed, geeft foutmeldingen.

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Geeft steeds na een periode van gebruik schijfleesfout aan. Met als oplossing om ctrl+alt+del te gebruiken. Lukt niet, komt dezelfde foutmelding. Hdd is vrijwel nieuw. Als ik hem formatteer en Windows er opnieuw opzet werkt hij weer een tijdje goed. Ook als ik een een andere hdd gebruik komt deze fout ook daarop. Windows XP is het OS. Wie weet waardoor de fout steeds optreed?
 • Testprogramma van fabrikant geprobeerd? Het lijkt me een garantie kwestie. Ooit ook 1 keer een HD gehad die binnen 1 dag kapot was. Helaas was de vervanger een herrieschopper dus ik heb er zelf geen plezier aan gehad.
 • en (moest je het nog niet gedaan hebben) stel al je (belangrijke) data veilig op minstens één ander medium, liefst twee - voor het geval je schijf er plots helemaal de brui aan geeft
 • Lijkt mij meer een fout van de controller in de chipset of aan de kabel die gebruikt is als het bij meerdere harde schijven gebeurt.

  Meet ook de voedingsspanning van die aansluiting eens na.
 • Je zou ook het geheugen eens kunnen testen, als daar fouten inzitten komen op den duur ook corrupte gegevens op de schijf terecht en gaat Windows bokkig doen (Eigen ervaring uit het verleden, ik heb me destijds rot gezocht naar de oorzaak).

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.