Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Microfoon neemt ook Geluidskaart op

Anoniem
Nookie
9 antwoorden
 • Configuratiescherm (klassieke weergave)-> Geluiden en audioapparaten -> Volume [Geavanceerd…] -> Opties -> Eigenschappen -> Opnemen -> ff alles aanvinken -> Ok -> Selecteer je microfoon -> Zet al je muziek stop

  Nu zou je lekker rare geluiden moeten kunnen opnemen zonder dat je andere computer geluiden er doorheen hoort :wink:
 • Hey,

  Echt een klote probleem is dit gewoon. Behoorlijk pissig erom ja, omdat ik heel erg veel gebruik maak van Communicatie programma's (Ventrilo).

  Maar nu de laatste tijd krijg ik te horen dat ik gewoon niet te verstaan ben soms. Ik luid praten in de microfoon, maar ze blijven maar zeuren.
  Zeggen ze: "Doe je geluid dan ook zachter!"
  Mijn geluid staat helemaal niet hard, en zeker niet te hard om luid te horen over de microfoon.

  Nu ben ik er dus achtergekomen dat mijn microfoon niet alleen het geluid buiten zich opneemt, maar ook mijn geluidskaart. En ook nog eens met een lekkere extra dB erin, waardoor het hard geruis is.

  Wat kan dit in hemelsnaam zijn? :?
 • [quote:2489d2d6ca]Nu ben ik er dus achtergekomen dat mijn microfoon niet alleen het geluid buiten zich opneemt, maar ook mijn geluidskaart[/quote:2489d2d6ca]Die is nieuw voor mij :lol: Waarschijnlijk moet je in je mixer even de bron sellecteren. die staat wellicht op: "wat men hoort" Sellecteer je microfoon ingang.
 • In "Ik-Ben-Nieuw-In-Hardware-Problemen"-taal misschien? :D

  Maar ja, idd, wel iets vaags ja, nog nooit eerder gehoord van iemand.
  Bedankt voor helpen alvast
 • met mixer bedoel hij dat je naar het configuratie scherm van de geluidskaart software gaat, deze heet vaak soundmixer.

  Hier kun je een zogenaamde bron=source selecteren.

  Met what men hoort=what you hear, bedoeld de software dat alles wordt doorgezonden. Dat is dus nu niet de bedoeling.
 • Heb je niet toevallig je luidsprekers openstaan terwijl je stemverbinding hebt? Dat gaat gewoonlijk fout. Probeer het eens met een headset, zonder de luidsprekers aan.
 • [quote:55d04fbd73="sdk"]met mixer bedoel hij dat je naar het configuratie scherm van de geluidskaart software gaat, deze heet vaak soundmixer.

  Hier kun je een zogenaamde bron=source selecteren.

  Met what men hoort=what you hear, bedoeld de software dat alles wordt doorgezonden. Dat is dus nu niet de bedoeling.[/quote:55d04fbd73]
  Ik heb gekeken bij Configuartiescherm en Realtek HD plaatje aangeklikt. Dan krijg ik iets van om geluid in te stellen, maar ik zie niks raars er staan.

  En Willem1940, ik heb een liedje aanstaan, maar me speakers uit, waardoor het helemaal stil is in me kamer. Als ik dan alsnog praat, hoor je de muziek via de microfoon.
 • Weet niet hoe het hier werkt, maar:
  [b:3666039e68]Bump[/b:3666039e68]

  Ik wil deze niet zo graag weg laten vallen dit topic, hier moet ik zien uit te komen, want een andere mic inpluggen heeft geen zin.
 • och, dit probleem heb ik ook zo vaak met Ventrilo. Ik maak al gebruik van het programma nog voordat het officieel Ventrilo is gaan heten, en dit probleem is nooit echt opgelost.

  Blijf je gewoon houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.