Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Asus P5Q + INTEL E8400 + 9800GT Boot niet meer.

Anoniem
Emieloo
10 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn pc. deze heb ik een paar weken terug in elkaar gezet en draaide perfect.

  Laatst heb ik hem gewoon afgesloten, en volgende dag zet ik hem aan en gaat de ventilatoren draaien maar booten doet die niet. krijg ook geen beeld.

  Ik heb toen diversen dingen geprobeert.. video kaart er uit gehaald en lichtere er in.
  Andere voeding geprobeert.
  Bios gereset.

  Maar geen teken van leven..hij gaat aan maar blijft dan gewoon stabiel draaien zonder te booten. :?

  Nu is mijn vraag. heeft 1 van jullie mischien enig idee wat het zou kunnen zijn?

  Alvast bedankt :wink:
 • Kan je wel in de Bios komen?

  Meestal als je dergelijke problemen hebt moet je de standaardprocedure volgen. Moederbord op een houten plank leggen, en onderdelen uitsluiten. (Moet je wel zeker weten dat het MoBo het doet uiteraard)

  Ik denk zelf overigens dat het je geheugen is (Wilde gok), heb je ze er al eens uitgehaald? Krijg je nu een foutmelding? Stop ze er ook eens allemaal afzonderlijk in. Boot hij nu wel?

  EDIT: er schiet me net iets te binnen. Ik kan me herrineren dat ik ook geen beeld meer had, en het aandrukken(En connectors opnieuw aansluiten) hielp toen. Dus haal je Gpu er eens helemaal uit, en druk hem er opnieuw stevig (Druk je MoBo niet doormidden :lol: ) in..
 • Klinkt mij meer in de oren van een HD of CD/DVD aansluiting probleem. Hoeveel schijven heb je er in hangen? Koppel alle schijven en cd/dvd los behalve je systeem schijf.
 • Dat heb ik ook al gedaan ik heb er 2 schijven in hangen maar die heb ik nu verhuist naar me andere pc. om zo even goed wat te kunnen doen. maar die werken bijde perfect. maar hij geeft ook geen beeld e.d. geen piep helemaal niks :?
 • Weet je wel zeker dat de monitor werkt? Als alle onderdelen in de computer goed werken (Volgens jou dan) neem ik aan dat het iets met de onderdelen buiten de pc is..
 • Najah tot zoveren ik weet is alles goed. behalve het geheugen dat heb ik nog niet getest.

  Monitor werkt ook goed die heb ik nu gewoon in gebruik. :wink:

  Dat geheugen zal ik vanavond proberen als dat het niet is dan horen jullie het van me! :wink: bedankt!
 • Wat voor voeding heb je op die P5Q zitten? gebruik je bijde CPU stabilisatoor aansluitingen? of 1? als je er 1 gebruikt, welke gebruik je dan? Wellicht kun je ze wisselen. Hoewel er 1 afgedekt zit dus zou de eerste gewoon moeten werken. Dat die schijven in een andere pc wel werken zegt niets natuurlijk. Je zou evengoed een voedings probleem kunnen hebben. Als je een andere pc in de buurt hebt kun je misschien eens de voeding wisselen.
 • Als je geen beeld krijgt en geen piepjes dan kan ook je CPU dood zijn (namelijk ooit cpu geplaatst zonder de socket lever omhoog te zetten, ja dan doet hij het niet :lol: ) Overgeklokt?

  Heb ook een keer gehad dat 1 vd 2 stroomkabels naar het mobo niet vast zat… pc verplaatst? Check dat ook even.
 • Allemaal bedankt voor de tips!! ik ben er uit.
  het ligt dus aan 1 van me geheugen modules als die er in zit dan doet de pc niks haal ik hem er uit doet die het wel afzonderlijk deed die het ook niet. dus stuk.
  zal hem op sturen naar kingston.

  Bedankt! :wink: :wink:
 • Dat probleem komt me bekend voor.
  Bleek bij mij het moederbord te zijn.
  Moederbord op mijn werktafel gelegd, 1 bankje geheugen er in monitor, toetsenbord en muis aangesloten en aangezet. Nada.
  Koelblok (zo'n zware Zalman) van de processor af en een klein blokje er los op en ja hoor starten. Koelblokje vast zetten en nada.
  Moederbord maar teruggestuurd. De nieuwe doet het goed.

  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.