Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC crashed tijdens gamen

Anoniem
ducktales
9 antwoorden
 • Hoi,
  Ik zit mijn een vervelend probleem.
  Elke keer als ik een spel langer dan 30 min á 1 uur speel, blijft mijn beeld stil staan en blijft mijn geluid "haken". Ik kan dan helemaal niks meer doen en het laadlampje geeft aan dat mijn cpu/ totale pc niks meer doet. Het enige wat ik kan doen is de reset- of uit-knop van mijn kast indrukken. Opmerkelijk is dat het bij zware spellen (lees: Farcry 2) al na 30 minuten vastloopt, terwijl bij het spelen van bijvoorbeeld FEAR loopt hij pas na een hele tijd en soms zelfs niet vast.
  Persoonlijk denk ik dat het óf met slechte koeling te maken heeft, óf met me voeding die mogenlijk een beetje kapot is. Maar het kan natuurlijk ook iets anders zijn .

  Mijn specs zijn:
  Moederbord: Asus P5N- e SLI (met NVIDIA nForce 650i SLI chipset)
  CPU: Intel E6750 (Core 2 Duo) 2.66 Ghz
  VGA: MSI Nvidia 8800GTS 320 MB
  Voeding: Corsair VX450W (450 Watt dus )
  Gehuigen: 2 keer een setje van 2 GB GeiL 800 Mhz)
  Verder is de cpu koeler gewoon stock van intel, en ik heb 'm niet overclocked.

  Graag zou ik reacties krijgen over wat het probleen kan zijn, en hoe ik kan weten of dat het probleem ook echt is.
 • probeer eens met realtemp je temp's in de gaten te houden. kijk hoe hoog ze komen. misschien dat dat al enige duidelijkheid geeft
 • het klinkt bijna precies hetzelfde als een probleem wat ik ooit had, en het komt er op neer dat je harde schijf kapot is. Ga naar de website van de maker van je hdd en download een diagnostisch tooltje. Run hiermee een test (wat een paar uur kan duren) en kijk of er iets mis is. Wat voor schijf heb je? In mijn geval was het een Western Digital (die volgens mij weer aan het kapot aan het gaan is :( zal ik zo ook maar eens posten)
  suc6 (en ik hoop voor je dat het probleem makkelijker ligt dan deze post)
 • Ik heb in realtemp gekeken wat zo'n beetje de temperatuur van mijn onderdelen wordt, en dat valt volgens mij best mee. De processor is idle rond de 50 graden en als ik een spel ga spelen gaat hij naar de 65, en heel soms zelf 70 graden. natuurlijk is dit wel aan de warme kant, maar ik had ergens gelezen dat de processor probleemloos kan werken tot 85 graden.

  En die diagnostic tool van Western digital (ja idd, ik heb er ook één van dat merk) had geen fouten gevonden. bij elke test "passed". ook schiijfcontrole van Windows zegt dat er niks aan de hand is met mijn hdd.
 • De voeding zou misschien ook een probleem kunnen zijn qua wattage. Het is natuurlijk net op het randje. Heb je toevallig geen andere 'betere' voeding die je kan gebruiken?

  Voor gewoon office gebruik vraagt de pc niet zoveel 'watt' van de voeding. Ga je echter gamen heeft hij wat meer stroom nodig. Het kan dus zijn dat je voeding niet iets tekort komt qua wattage. Het is opzich wel een goede voeding (80%+) maar het wattage kán net iets tekort komen. Daar ben ik echter niet zeker van.
 • Ik denk ook dat me voeding verouderd is of zoiets. Aan de andere kant, mijn pc heeft altijd normaal gedaan, en nu doet ie opeens raar. En Corsair is wel een a-merk, dus niet van dat crappy rommel dat snel stuk gaat.
  Ik denk dat ik eerst windows vista opnieuw ga installeren, kan ik er meteen achter komen of het iets hardwarematigs is of aan de driver ofzo ligt.
 • Zo even de onzinreacties gewist. Graag ontopic blijven!
 • Ik heb nu windows vista 64bit + de nieuwste drivers van nvidia opnieuw geinstalleerd. Maar hij loopt nog steeds vast, het licht dus puur aan de hardware. Het enige wat er dan nog overblijft is de videokaart of voeding, denk ik zo.
 • Heb zelf ook dat probleem.
  Op dit moment heb ik de videokaart ge-underclockt.

  Kan nu weer uren MOHAA spelen :D

  De videokaart van mij zal dus retour moeten :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.