Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC start vreemd op

Anoniem
P. Sanders
6 antwoorden
 • Hallo,
  PC (Packard Bell, XP-Prof-SP2) ontdaan van Antivirus 2009 en nog zowat,
  draait goed op Ouitlook Express en Spamfighter na. Vraagt bij starten Outlook Expres niet meer om te verbinden en loopt dan vast.
  Verwijderd d.m.v. verwijderen bestanden en CCleaner omdat uninstall en software verwijderen niet werkten.
  Daarna opnieuw opgestart:
  Na scherm waar je evt. naar BIOS-setup kunt blijft dat een minuut of 3 staan, daarna gaat hij door, start XP op (beginscherm) en stopt dan weer 3 minuten, gaat daarna verder en werkt naar behoren. Behalve dat na reinstall van Outlook Expres nog steeds niet het inlogscherm van de provider verschijnt. Als je eerst inlogt gaat alles ok. Alle instellingen lijken ok, van outlook tot netwerk tot internet explorer.
  Wie weet raad met het opstart- en/of aanlogprobleem?
  Bedankt,
  Peter.
 • ga nog eens na of je die antivirusrommel wel helemaal verwijderde; zie daarvoor o.m. http://www.windowsvistaplace.com/antivirus2009-antivirus-2009-removal-instructions-2/spyware-removal/nl/

  is er niet een herstelpunt van voor de besmetting om terug te zetten?
 • Hoi,
  bedankt voor je reactie.
  Na de eerste gewone uninstall van Antivirus 2009 ivm de hardnekkige inlogfout naar een herstelpunt gezocht. Na mijn verse installatie wel een herstelpunt aangemaakt maar dat was er niet meer (te ver terug denk ik).
  Er was een later herstelpunt (voor de infectie), maar dat gaf aan hetzelfde te zijn als de huidige situatie.
  Nu, 3 weken later, met het nieuwe opstartprobleem kan ik een herstelpunt van 3 weken terug niet terugzetten, hij gaat gewoon niet verder bij <volgende>.
  Handmatig en met CCleaner heb ik zoveel mogelijk verwijderd (gisteren).
  De tussenliggende 3 weken kwam het opstartprobleem nog niet voor, dat ontstond na de CCleaner-actie. Het lijkt erop dat het ook begint nog voor de Windows-start.
  Overigens, hoe krijg ik die Google-ad weg van die site die voor de beschrijving staat, en ik ben maar vlug overgeschakeld naar Engels, want deze met een vertaler vertaalde Nederlandse versie is niet echt leesbaar.
  Sorry, de ad zit er nu niet meer doorheen, das dus ok!
  De situatie is nog niet veranderd helaas.
  Peter.
 • vertalingen is wel vaker behelpen.
  maar werkte je die checklist af in mijn link?
 • Ja heb ik afgewerkt,
  maar beide problemen blijven bestaan helaas.
 • een oe-hik kon ik laatst bij iemand oplossen door spamfighter helemaal te deïnstalleren. (via configuratiescherm-software uiteraard).
  wellicht ook nodig om sp3 maar eens te installeren?
  ´oe vraagt niet meer om te verbinden´ schrijf je in je eerste bericht. je bedoelt dat je (nog) via een inbelverbinding werkt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.