Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC ziet externe harddisk niet. Help!

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Schijfbeheer ziet hem niet, dat is juist het probleem.
 • Hallo,

  Ik heb een nieuwe harddisk gekocht en die in een externe behuizing gedaan, maar mijn pc's zien hem niet.

  Behuizing:
  De behuizing is Firewire en voor IDE harddisks, met verwisselbare sledes. Ik heb dit jarenlang met verschillende harddisks gebruikt, ging altijd goed.

  Harddisk:
  WD Caviar Blue, 500 GB, 100 MB/s, 16 MB Cache, 7200 RPM, model WD5000AAKB.
  (Het gekke is, het is een PATA harddisk, dus met die brede kabels, maar op de Western Digital site staat dat hij SATA is http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=297&language=en. Terwijl je ook op die site op de foto's daar de brede IDE/PATA aansluiting ziet.)

  Systeem:
  Win XP


  De manual van de behuizing zegt dat ik de jumper op Master moet zetten (Volgens het schema op de harddisk, moet jumper er dan afgehaald voor "Single/Master";). Maar het werkt niet, ook niet bij andere jumper settings.

  Zet ik de jumper op de meest rechtse positie (Cable select), dan ziet de pc hem wel onder apparaatbeheer (Hij zegt dat hij "correct" werkt), maar bij Schijfbeheer (waar ik de harddisk moet initialiseren en formatteren) verschijnt hij niet, zodat ik er verder niks kan.

  Kan het zijn dat de behuizing te oud is voor deze nieuwe harddisk? De harddisks die ik er wel in gebruikte (oa Maxtor Diamondmax 10) waren, meen ik IDE, maar deze nieuwe WD harddisk is EIDE. Kan dat het zijn?


  Alvast reuze bedankt.

  Igor
 • De schijf wel ingedeeld en geformatteerd in schijfbeheer en een schijfletter gegeven?
 • [quote:92bed15891="Igor"]Schijfbeheer ziet hem niet, dat is juist het probleem.[/quote:92bed15891] Had je op de site van Microsoft artikel NL309000 al gecheckt over onderwerp Procedure: Standaardschijven configureren in Windows XP met behulp van Schijfbeheer.
  [quote:92bed15891="Igor"]Kan het zijn dat de behuizing te oud is voor deze nieuwe harddisk? [/quote:92bed15891] Dat zou kunnen. Om welk merk/type externe behuizing gaat het om? En heb je al op de fabrikant van die externe behuizing gecheckt voor de specificaties? Ondersteund deze eigenlijk wel harddisks van 500 GB groot?
 • [quote:f2d97b8802="Igor"]

  De manual van de behuizing zegt dat ik de jumper op Master moet zetten (Volgens het schema op de harddisk, moet jumper er dan afgehaald voor "Single/Master";). Maar het werkt niet, ook niet bij andere jumper settings.
  [/quote:f2d97b8802]

  Zet de jumper eens op 5-6.
 • [quote:8e9749811a]Zet de jumper eens op 5-6.[/quote:8e9749811a]

  Helpt niet.
 • [quote:9cfc80ebec] Had je op de site van Microsoft artikel NL309000 [/quote:9cfc80ebec]

  Ik heb het bekeken, maar zie niet staan wat je moet doen als Schijfbeheer de harddisk in het geheel niet toont. Als ik hem niet zie in schijfbeheer, kan ik hem ook niet initialiseren en zo.

  [quote:9cfc80ebec] Om welk merk/type externe behuizing gaat het om? En heb je al op de fabrikant van die externe behuizing gecheckt voor de specificaties? [/quote:9cfc80ebec]

  Da's een hele goeie tip.
  De behuizing is de Mapower MAP-H51x, en ik lees op http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817387013 : will not work with any hard drive above 127GB limit

  Nou, en die nieuwe harddisk die niet werkt is 500Gb, dus einde verhaal, lijkt me. Of is er wat aan te doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.