Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Videokaart + RAM updaten

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Zelf heb ik een Asterope3 moederbord. Voor het updaten van mijn RAM geheugen en videokaart heb ik een aantal vragen:

  Volgens CPU-Z heb ik DDR2 geheugen. Als ik nieuw RAM geheugen koop, moet dat dan ook type DDR2 hebben?
  Waar moet ik nog meer rekening mee houden? (MHz en voeding?)

  Voor videokaart: (Heb nu een GeForce 7300 LE)
  Ik heb op mijn comp een PCIe aansluiting, volgens mij versie 1.1. Kan ik hier ook gewoon een videokaart met versie 2.0 op aansluiten? (Volgens hardware-verkoper kan dat gewoon :P )
  Moet ik ook letten op ddr/gddr bij videokaart? Of maakt het niet uit wat voor ddr/gddr je videokaart heeft?
  Ten slotte vraagje over voeding. Moet ik daar rekening mee houden bij aanschaf van videokaart? En waar kan ik zien hoeveel watt mn comp heeft?

  Ik weet idd niet zo veel over hardware :P Hoe meer ik er over lees, hoe minder ik het begrijp. Hoop dat jullie me kunnen helpen. Bedankt!
 • RAM:
  ja, je moet DDR2 geheugen nemen. een 2GB setje kost je ongeveer 20 euro. Meer ondersteund het moederbord helaas niet.
  dit is een leuk setje misschien.

  Videokaart:
  als eerste moet je weten wat voor voeding het is en hoe sterk hij is. je moet hiervoor de kast openmaken en de gegevens op de witte sticker noteren.

  het is inderdaad waar dat je rustig een pci-e2.0 kaart erin kan zetten, dit maakt geen verschil.

  welke je meot nemen is aan jou. de voornaamste vraag is hierbij wat je er aan uit wilt geven. ook is het handig om te vertellen wat voor CPU je hebt, want een supersnelle videokaart word waarschijnlijk alleen maar opgehouden door je CPU. maar aangezien je komt van een 7300LE zal het verschil hoe dan ook gigantisch zijn
 • Een supersnel systeem zal het inderdaad niet worden. Dit aangezien de snelste ondersteunde processors uit de pentium d generatie zijn. De voeding is waarschijnlijk gedimensioneerd op de 7300LE, dus die zal ook vervangen moeten worden. Volgende vraagstuk is de kast. Deze kan te weinig koelingsmogelijkheden hebben. Waardoor die ook voor vervanging in aanmerking komt. Je raadt het al, met een beetje pech, is de hele excercitie zinloos, want te duur, met te weinig resultaat.
 • Dus het maakt niet uit of de videokaart ddr3 is? Een nieuwe videokaart mag wel €200 kosten, dus dat wordt geen probleem. 1gb videokaart is meer dan genoeg toch? En op welk stickertje kan ik info over de voeding lezen? :P
  Op de achterkant van de kast staat 230V.

  En eigenlijk wil ik er 4gb RAM ingooien, dit niet beter?
 • [quote:a3a156578d="MeligeZ"]Dus het maakt niet uit of de videokaart ddr3 is?[/quote:a3a156578d] Neehoor.

  [quote:a3a156578d]1gb videokaart is meer dan genoeg toch?[/quote:a3a156578d]
  Waarschijnlijk veel te veel. Als je een 24 inch of meer hebt heb je pas echt baat met 1 GB. Anders is 512 Mb ruim genoeg.

  [quote:a3a156578d]En op welk stickertje kan ik info over de voeding lezen? :P
  Op de achterkant van de kast staat 230V.[/quote:a3a156578d] Daar dien je de kast voor open te maken. Even de zijkant erafhalen dus.
 • Gainward GeForce 9800 GT GS is goed genoeg? Of te goed? Zit alleen nog even met de voeding, kan de sticker niet vinden! :(

  EDIT:
  Heb denk ik het stickertje gevonden, de Max Output Power is 300W.
 • Oeh, 300 watt wordt toch een beetje lastig denk ik. Je zult dus ook de voeding moeten vervangen gok ik. (of is het een A-merk met 90%+ efficientie?) Het blijft krapjes overigens.
 • [quote:046264c377="MeligeZ"]En wordt een goeie videokaart nou veel opgehouden door de CPU? Gevolgen? :? En misschien een beetje een rare vraag :P Voeding van een computer hebben toch altijd dezelfde afmetingen? Zou stom zijn als ie gewoon niet past![/quote:046264c377]

  Een ATX voeding is altijd gelijk qua afmetingen. Het enige waar je op moet letten is dat de voeding een 20 of een 24 pins stekker heeft en een 4 pins stekker.

  Je gaat nu 300 euro uitgeven aan een voeding, videokaart en geheugen, maar je zult niet veel snelheidwinst behalen. Wat de CPU betreft kun je de nieuwere spellen (GTA4 e.d.) niet meer spelen. Daar veranderd een andere videokaart niets aan. Mijn mening hier in is dat zo'n upgrade zonde van je geld is.

  Ik zou eens gaan kijken wat je uit je huidige systeem mee kunt nemen naar een nieuw systeem en die 300 euro bij een nieuw systeem leggen.
 • upgraden word in het algemeen erg moeilijk. door het moederbord zijn veel upgrades uitgesloten zoals nieuwere CPU of gewoon meer ram er bij zetten, of uberhaupt meer dan 2GB gebruiken

  je voeding trekt gewoon niet echt een moderne videokaart. 300 watt is echt heel weinig en ik rvaag me zelfs af of je een 4670 kan gebruiken. ik verwacht namelijk dat je een P4 prescott er in hebt zitten en die zuipen stroom. daar komt nog bij dat ze de naam Presshot hebben, ze worden veel te warm. met een kast van HP met hoogst waarschijnlijk nauwelijks ventilatie of airflow word dit een heel groot probleem als je ook nog een snellere videokaart er bij gaat zetten die ook weer warmte produceert

  als laatste…je hebt een pentium 4. elke kaart sneller dan een 4670, en misschien zelfs die, word opgehouden door je cpu.

  conclusie: makkelijk om voor mij te zeggen, maar spaar door en ga kijken naar een nieuwe pc. mensen zat die je hier kunnen helpen de beste waarde voor je geld te krijgen. kijk wat je hebt. DVD speler kan hoe dan ook mee, de harde schijf misschien ook. al het overige spul om je pc heen

  voor 400 euro heb je een pc die 10x sneller is dan wat je nu hebt.
  als je hier kijkt zie je een heel net systeem voor 447 euro dat veel sneller is op alle manieren. (en nee, ik maak geen reclame voor SDK's site;))
 • Heb Pentium D :wink: Is dit niet wat:

  Voeding 600 Watt - €100
  4 GB Ram - €40
  Gainward GeForce 9800 GT GS 1GB - €150 (heeft teveel stroom nodig?)

  Andere videokaart misschien? Liefst nVidia :wink:
  Ga mn comp binnenkort helemaal leeggooien, gaat me veel te traag :? Ik ben dus ook op zoek naar een OS, liefst XP. Das toch niet zo duur?
  Zo blijf ik mooi onder de €300 euro :P De aanschaf van een paar koelertjes kost me ook niet zoveel, en die kun je gewoon op de stroom van de comp aansluiten toch? (En die hebben toch niet zoveel energie nodig?)
 • Met een Pentium D schiet het ook niet echt op in games … :wink:

  Maarre, wat voor HP/Compaq computer heb je dan precies, heb je daar ook een linkje van?

  Met een krappe behuizing heeft het waarschijnlijk geen zin om er een zware game-kaart in te zetten.

  Voor het plaatsen van extra koelers moet je ook eerst wel weten of er ook uitsparingen voor gemaakt zijn in de behuizing.

  Wat voor games wil je trouwens spelen en op wat voor scherm(resolutie)?

  Enne, zo'n HP/Compaq computer is toch gewoon geleverd met een XP licentie?
 • Ben op dit moment niet thuis, dus ik geef je de informatie ff uit mn hoofd:
  Ik wil in ieder geval first-person shooters normaal kunnen spelen (counterstrike, battlefield) en eigenlijk moet ie ook spelen zoals GTA 4 aankunnen, op een redelijk hoge resolutie. En voor de koelertjes zaag ik wel in de behuizing :P
 • Licentie heeft mn vader denk ik laten slingeren, die vind je niet weer terug! :P :?
 • [quote:932c1e8e84="HP pagina"]
  Memory

  * Single-channel memory architecture
  * 2 x 240-pin DIMM sockets support unbuffered non-ECC 400/533 MHZ DDR2 memory modules
  * Maximum HP/Compaq approved memory is 2 GB
  [/quote:932c1e8e84]

  dat gaat em dus niet worden
 • Maximaal 2GB ram dus?
 • Je wilt het gewoon niet horen, he? ;-)

  Kijk eens of er een licentiesticker op je kast zit.
  http://www.technibble.com/how-to-tell-what-type-of-windows-xp-cd-or-license-key-you-have/
 • Ik heb idd zo'n sticker op de zijkant, dus OEM. Maar ik vrees dat alle cd's die bij de aankoop aanwezig waren verdwenen zijn, mn vader gebruikte de pc eerst :?
  Maar kan ik 2 van deze kaarten erin doen?
 • Dat zijn weliswaar geen "kaarten", maar afgaande op die pagina van hp, moeten die erin passen.

  Is het je overigens al duidelijk, dat dit goed geld naar kwaad geld smijten is?
 • Ach, dat RAM geheugen kost me 20 à 30 euro, en de voeding + videokaart die ik zou kunnen aanschaffen, kan ik weer meenemen naar mijn eerstvolgende computer. Kan ik de licentiecode op elke willekeurige installatie invoeren (van OEM)? Nee zeker? :P
 • je kan in ieder geval een 4850 nemen in plaats van de 9800. die is sneller

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.