Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe RAM werkt niet

Anoniem
sdk
15 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Een tijd geleden heb ik nieuwe RAM geheugen gekocht. 2 GB RAM kit van crucial DDR2.
  Na het installeren van mijn ram, starte ik mijn pc op. Ik merkte niets van verschil, Toen ik naar eigenschappen ging kijken zag ik nog steeds mijn standaard ram staan. Dat 1024 GB is, Het zou 3 GB moeten zijn met de toegevoegde RAM. Een maat zei van mij dat je moest wachten tot vista het zou zien. Na lange tijd wachten nog niets veranderd. Ik heb ook m'n standaard oude ram eruit gehaald en gekeken hoe het verder zou werken met die 2 gb ram.
  Mijn pc werkte perfect. Maar nog steeds het probleem dat mijn pc het niet ziet. Hoe kan ik dit oplossen?

  Greetz Stonedzebra
 • Hey ik had dezelfde probleem tijdje geleden terug, ik kreeg toen te horen dat ie niet compatible was met mijn moederbord ofzo.. Dus had ik de handleiding doorgebladerd en op internet gekeken welke merk en type geheugens mijn moederbord lust. En nou werkt ie wel goed :)
 • [quote:509a431543="Verhoeven"]Hey ik had dezelfde probleem tijdje geleden terug, ik kreeg toen te horen dat ie niet compatible was met mijn moederbord ofzo.. Dus had ik de handleiding doorgebladerd en op internet gekeken welke merk en type geheugens mijn moederbord lust. En nou werkt ie wel goed :)[/quote:509a431543]

  Hey thanks voor je help, Ik wil binnenkort al nieuwe RAM kopen, Maar weet echt niet wat voor moederbord ik heb, Ik heb al een programma gedownload, dat al je specs laat zien, Maar de naam van mijn moederbord is onbekend.
  Nou weet ik niet welke RAM ik kan kopen.
  Heb je miss een site?
  Greetz Stonedzebra
 • Everest vertelt je alles over je systeem, ook je moederbord.

  installeren, laten werken en links staat dan moederbord bij.
  Hier rechts op klikken en naar Snel Rapport en je hebt je gegevens.
 • [quote:839991e662="Passer"]Everest vertelt je alles over je systeem, ook je moederbord.

  installeren, laten werken en links staat dan moederbord bij.
  Hier rechts op klikken en naar Snel Rapport en je hebt je gegevens.[/quote:839991e662]

  Hey,

  Ik heb everest geinstalleerd, Nu blijkt het dat hij de naam van mijn moederbord niet weet. Er staat onbekend.
  Maar ik heb ergens op een site gekeken, en nu weet ik mijn moederbord het is een P5LP-LE. Ik heb ook op een site gelezen, en het schijnt dat mijn MoBo alleen RAM snelheden ondersteund van 533MHz 667MHz en nog een paar, ik had RAM gekocht met een snelheid van in de 1000 MHz.
  Bedankt voor jullie help, Vraag opgelost!

  Greetz Stonedzebra
 • 1000Mhz moet dat niet 1066 zijn?
 • [quote:4e98507048="depatrick"]1000Mhz moet dat niet 1066 zijn?[/quote:4e98507048]

  Ja srry. Heb volgens mij verkeerd gelezen. gehe. maar ik heb nu op site gezien en m'n MoBo ondersteunt 667 MHz en kheb nu 2gb DDR2 667MHz gekocht. geInstalled en hij ziet weer maar 1 GB!?
  Weten jullie een oplossing? Ik heb ook al bij Start/Zoeken/Hier Msconfig ingetypt klikte erop dan ga ik naar instellingen bij opstarten ofzo en kan ik kiezen : 2 processors of 1 . stond op 1 heb gelijk maar op 2 gezet. er staat ook iets van hoeveel ram je wilt gebruike en er staat maximale 1024 MB terwijl ik 3 Gig moet kunnen kiezen, toch?
  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen

  Greetz
 • Jah het is een gedoe joh met die nieuwe soorte geheugens? Met oude geheugens komt dit bijna nooit voor met hele ouwe pc's dat ie niet compatible is, je stopt er zoveel verschillende soorten in en het werkt gewoon.. :?
 • heb je de module wel goed aangedrukt??? Haal de oude er eens uit en dan de nieuwe erin en kijk wat er dan gebeurd… 1066mhz ddr2 had het ook gewoon moeten doen overigens. Langzamer is geen probleem, sneller wel.
 • [quote:09f7d84866="sdk"]heb je de module wel goed aangedrukt??? Haal de oude er eens uit en dan de nieuwe erin en kijk wat er dan gebeurd… 1066mhz ddr2 had het ook gewoon moeten doen overigens. Langzamer is geen probleem, sneller wel.[/quote:09f7d84866]

  Ja ik heb hem goed aangedrukt… Hmm ik zal eens proberen m'n standaard geheugen eruit te halen.
  Ik hoop echt dat hij het gaat doen. ik zou graag crysis op zeker Medium willen kunnen spelen zonder al te veel laggs.
  Alvast bedankt ;)

  Greetz
 • [quote:e20364d0f8="Stonedzebra"][quote:e20364d0f8="sdk"]heb je de module wel goed aangedrukt??? Haal de oude er eens uit en dan de nieuwe erin en kijk wat er dan gebeurd… 1066mhz ddr2 had het ook gewoon moeten doen overigens. Langzamer is geen probleem, sneller wel.[/quote:e20364d0f8]

  Ja ik heb hem goed aangedrukt… Hmm ik zal eens proberen m'n standaard geheugen eruit te halen.
  Ik hoop echt dat hij het gaat doen. ik zou graag crysis op zeker Medium willen kunnen spelen zonder al te veel laggs.
  Alvast bedankt ;)

  Greetz[/quote:e20364d0f8]
  waarschijnlijk gaat alleen extra geheugen daar niet voor zorgen;).
 • [quote:5e0a9b5de8="sdk"][quote:5e0a9b5de8="Stonedzebra"][quote:5e0a9b5de8="sdk"]heb je de module wel goed aangedrukt??? Haal de oude er eens uit en dan de nieuwe erin en kijk wat er dan gebeurd… 1066mhz ddr2 had het ook gewoon moeten doen overigens. Langzamer is geen probleem, sneller wel.[/quote:5e0a9b5de8]

  Ja ik heb hem goed aangedrukt… Hmm ik zal eens proberen m'n standaard geheugen eruit te halen.
  Ik hoop echt dat hij het gaat doen. ik zou graag crysis op zeker Medium willen kunnen spelen zonder al te veel laggs.
  Alvast bedankt ;)

  Greetz[/quote:5e0a9b5de8]
  waarschijnlijk gaat alleen extra geheugen daar niet voor zorgen;).[/quote:5e0a9b5de8]

  Toch wel ;) Een maat van mij met een iets slechtere graph card met zelfde processor als mij met 3gb toegevoegde ram kan hij crysis op medium spelen ;).
  Dusja… xd maar kheb nu nieuwe ram inzitte en pc doet het maar ik merk dat hij iets slomer is. Dus de ram doet het?
  Ook als ik m'n pc net opstart zie ik een zwart scherm ers taat wat voor vidkaart ik heb enzo van nvidia corps zo-iets maar er staat ook 512MB RAM…!? Dat klopt toch niet?

  Greetz
 • Ach, broodjes aap zijn lekker, moet er wel erg weinig ram in hebben gezeten bij die maat, dat hij Crysis nu wel zo kunt spelen heeft niets van doen met die ram, hooguit de gart instelling in de bios.

  En die 512mb is het grafisch geheugen.
 • [quote:91801d1ba5="Lange Pier"]Ach, broodjes aap zijn lekker, moet er wel erg weinig ram in hebben gezeten bij die maat, dat hij Crysis nu wel zo kunt spelen heeft niets van doen met die ram, hooguit de gart instelling in de bios.

  En die 512mb is het grafisch geheugen.[/quote:91801d1ba5]

  Oh ja ik had helemaal niet nagedacht.
  Tjah ik weet ook niet hoe hij het doet als ik samen met hem cod4 speelt heeft hij de zelfde settings als mij en als we gaan joinen is hij fucking snel in de server enzo.
  Ik heb net even naar eigenschappen gekeken en hij herkent het nu ! :D 3.00 GB staat er xD
  Crysis gaat nu veel lekkerder.
  Nog bedankt allemaal.

  Greetz
 • Ach, als je het zelf maar gelooft dan is het zo. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.