Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk bottleneck?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Beste computerexperts,

  ik heb vorige zomer mijn PC een system upgrade gegeven, maar ik had al het gevoel dat hij niet naar behoren runde en toen ik een 3dmark06 benchmark draaide bleek ook dat hij vergeleken met 'similar systems' helemaal niet wil vlotten, de score ligt er ver onder(2900 waar hij 8010 voor zou moeten draaien).

  Nu vraag ik me dus af wat de bottleneck is. Ik heb al me geheugen gecheckt, die staat goed op dual channel. Ook heb ik al me Windows opnieuw geïnstalleerd. Ik heb ook alle drivers voor me mobo en de laatste nvidia driver voor me videokaart geïnstalleerd.
  Nu zat ik te denken dat me harddisk(waar Windows op staat) wel eens de bottleneck zou kunnen zijn, aangezien die wat ouder is.

  Mijn systeem:
  -400Watt voeding
  -AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+, 2.59 GHz
  -2 GB DDR2, 800 MHz RAM
  -EVGA e-Geforce 8600 GT, PCI-E, 512MB DDR2, DX10-ready
  -IDE Maxtor 80 GB, 2MB Cache, ATA-133, 7200rpm, 9,3ms (met Windows)
  (misschien kan ik beter me Windows hierop installeren?)
  -IDE Western Digital 320 GB, 8MB Cache, EIDE, 7200rpm, 8,9ms

  Of moet ik nu gaan voor een SATA HD?

  Bij voorbaat grote dank!
 • 3Dmark is helemaal niet zo interessant. Het gaat er meer om, dat jij je games fatsoenlijk kunt spelen. Wat je hier hebt, is voor tegenwoordige begrippen erg licht. Je kunt er wel een nieuwe harddisk in zetten, maar dat is nou net het onderdeel, wat het minste invloed heeft. Hoeveel wil je uitgeven? Welke games wil je spelen? Op welke resolutie en kwaliteit?
 • Nou games spelen kan dus niet echt fatsoenlijk, maar dat is nog niet eens het hele punt. Ik wil em vooral voor Adobe Audition en Premier gebruiken, maar daar is hij ook erg sloom.
  En zijn die benchmarks niet representatief dan?
 • Video en audio bewerken vergt het meeste van de processor, en in tweede instantie van geheugen en harddisk. Een game benchmark zegt praktisch niets over de prestaties bij audio/videobewerken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.