Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bad hardisk

Anoniem
jolo
25 antwoorden
 • Bij het opstarten geeft hij aan dat de HD bad is .
  Dit is de tweede HD voor backups dus zonder windows.
  Bij het formateren blijft hij hangen op 82%??
  Is deze disk te herstellen met een of ander tooltje??
  Kan bij samsung niets vinden, het is de Samsung SP1614N= 160G groot.
  Disk werkt verder normaal.

  Mvrgr, J.
 • [quote:9f3c236140="johan1"] HD bad is (..) Bij het formateren blijft hij hangen op 82% (..) Samsung SP1614N= 160G groot [/quote:9f3c236140] Had je op de site van Samsung de diagnostische software Shdiag al gedownload? De instructies staan daar ook. En als je Windows harddisk ook een Samsung is, kun je die waarschijnlijk beter eerst fysiek loskoppelen, alvorens je de probleem harddisk gaat testen.
 • Download het programma [b:5c4bd21afb]HD Tune[/b:5c4bd21afb] eens.

  Hiermee kan je je HD checken op fouten etc.
 • Bedankt voor de antwoorden!

  SHDIAG ziet de schijf niet???Dus kan ik niet laten draaien.

  HD Tune laat een error zien.

  (C6) offline uncorrectable current=1,worst=1,threshold=10,data=44947,health status=failed

  Tips?
 • [quote:e005ccff9b="johan1"] SHDIAG ziet de schijf niet [/quote:e005ccff9b]
  Wellicht zou je in het BIOS de SATA controller (tijdelijk) kunnen zetten op IDE of Compatible mode.
 • Zie aan een werkende tool t.w. HHDRegenerator te komen, als die hem niet kan repareren zou ik er afscheid van nemen, ze kosten geen drol meer.
 • Het gaat me niet zo om deze HD, maar om deze dingen uit te proberen en daar steeds van te leren.Ik heb deze HD gekregen en dacht dat hij goed was.
  Ik ga eens zoeken naar dat programma, is dat ergens gratis te downloaden?
 • Dan stond er wel een link bij, het is geen gratis programma.
 • Maar de trial is wel gratis te downloaden. ;-)
  http://www.dposoft.net/
 • jolo, Ik kan in de bios niets vinden over sata controller??
 • [quote:79a10900c3="johan1"] jolo, Ik kan in de bios niets vinden over sata controller[/quote:79a10900c3] Om welk merk/type moederbord gaat het dan?
  [quote:79a10900c3="johan1"]SHDIAG ziet de schijf niet[/quote:79a10900c3] Probeer het dan met HUTIL, waar je kunt kiezen tussen een bootable floppy en CD ISO.
 • Hutil is hetzelfde probleem.

  In de bios herkent hij gewoon de harddisk.
  Met de samsung tools herkent hij hem niet als samsung.
  Ik heb regenerator 1.51 laten draaien, maar na 2 dagen heb ik hem maar gestopt, had toen in het een slecht stuk van de hd maar 3G gedaan in 2 dagen!En als ik die stop slaat die dat stuk niet op zodat je de volgende keer verder kunt, zodat je hem in de nacht kunt laten draaien.
 • Kan ik het laatste (slechte) stuk van de disk niet op een of andere manier afsluiten,het slechte stuk komt na 125Gig??
  Is hier misschien een programma voor, de disk werk ondanks de smart melding gewoon normaal.
 • [quote:003edbd5e9="johan1"]Hutil is hetzelfde probleem. [/quote:003edbd5e9] Ik denk toch dat je dit op de één of andere manier met Hutil zult moeten doen. Je zei dat je in het bios niets vinden over sata controller. Toen vroeg ik welk merk/type moederbord? Check dat eventueel via applicatie CPU-Z. Als je moederbord geen IDE compatible modus kunt vinden, zou je het ook nog kunnen proberen via de Ultimate Boot CD. Op die CD staat ook Hutil. Met het verschil dat die via meegeleverde drivers je harddisk wellicht wel ziet.
  [quote:003edbd5e9="johan1"]Kan ik het laatste (slechte) stuk van de disk niet op een of andere manier afsluiten,het slechte stuk komt na 125Gig [/quote:003edbd5e9] Dat is nu juist wat Hutil zou kunnen doen. Dat staat uitgelegd op de site van Samsung support.

  Overigens had je er wel opgelet dat je probleem harddisk geen tik of schuur geluiden maakt, tijdens het formatteren.
 • Sorry, had je vraag over het moederbord over het hoofd gezien!
  Het is MSI 848P NEO-V
  De schijf maakt geen bijgeluiden.
 • [quote:8a52d92359="johan1"]Het is MSI 848P NEO-V [/quote:8a52d92359] Volgens de datum in de manual zo te zien bijna vijf jaar oud [quote:8a52d92359] Manual Rev: 2.0 Release Date: February 2004 [/quote:8a52d92359] Die hadden de optie IDE compatible modus nog niet. Dan verwacht ik dat Hutil via de Ultimate Boot CD de harddisk, toch zou moeten kunnen zien.
 • Ik heb een Ultimate Boot CD gemaakt, maar die geeft een foutmelding.

  Cannot load file foutcode:10 F5 h
  \bcdw\bcdw.bin
 • [quote:12bbc82d4d="johan1"]Ik heb een Ultimate Boot CD gemaakt, maar die geeft een foutmelding. [/quote:12bbc82d4d] Had je wel Ultimate Boot CD V4.1.1 gedownload en daarvan de MD5 gecheckt. En had je bij het branden van die image gebruik gemaakt van de optie "Verify written data".
 • Ik heb nu een goed werkende Ultimate Boot CD gemaakt, en hutil v3.02 ziet de harde schijf van samsung, de 2 andere tooltjes van samsung zien de hd niet.
  Ik kom er alleen niet achter hoe ik de hd kan herstellen hiermee, heeft iemand hier ervaring mee, de eerste 125G van de 160G zijn goed, hoe kan ik dit repareren zodat ik geen smart foutmelding meer krijg.
  Ik wil dus de schijf kleiner maken, kan dat?
 • Maar heb je intussen met die "Hutil SELF DIAGNOSTIC : Diagnosing each function and surface defect" test al gedaan? Een andere optie is "ERASE HDD : 0-write or low level format" De naam zegt het al. Dit verwijderd alle data en partities (dus ook boot sector virussen) van de harde schijf. Ik weet echter niet of dit iets doet aan de bad sectors. Maar wellicht dat je daarna wel weer opnieuw kunt partitioneren en formatteren. Vanzelfsprekend kun je het beste de goede harde schijf loskoppelen, alvorens je deze dingen gaat doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.