Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuw systeem: heb ik iets over het hoofd gezien?

Anoniem
J van E
2 antwoorden
 • Na lang wikken en wegen heb ik het volgende systeem samengesteld:

  [img:1c36809d38]http://i44.tinypic.com/2ypah4w.jpg[/img:1c36809d38]

  Het past precies in het budget. Ik wilde een topsysteem voor games en muziekbewerking. De CPU en videokaart waren al snel duidelijk: de rest heb ik er maar een beetje bijgekozen, wel naar aanleiding van enkele systeemvoorstellen op diverse fora. Wellicht dat iemand nog wat betere tips heeft daarvoor.

  Vragen:

  - klopt het geheugen? Of zou ik nog sneller (of mss langzamer) geheugen moeten nemen?

  - past alles in die kast? En is het sowieso wat? Volgens de info zou een grote videokaart moeten passen, maar ik weet het niet zeker. Misschien zijn er nog stillere kasten…? En zit de koeling en zo op de goede plek voor m'n 4870 X2?

  - is die powerunit iets…?

  - het mobo is de simpele versie omdat ik toch niet van plan ben Crossfire/SLI te gaan gebruiken: dan is deze toch goed?

  - ik twijfel of twee losse harddisks beter zijn… alleen zou ik dan een kleinere voor het systeem nemen en dan een grotere voor de data. Als ik deze neem, zou ik 'm partitioneren in 100 GB en 900 Gb. RAID hoef ik niet zo nodig.

  - ben ik nog iets vergeten? Toetsenbord, muis en scherm heb ik al.

  P.S. Ik denk dat ik toch maar de stap waag naar Vista 64 bit… Als ik het goed heb zijn de laatste Logitech drivers compatible (voor m'n al oude Driving Force Pro stuur en Logitech Wingman Force joystick): waar zou ik verder nog op moeten letten…? Zo ondertussen draait alles toch wel op 64 bit?

  EDIT:
  Ik kom erachter dat de 4870 X2 kaart nogal slecht presteert met FSX… en dat speel ik toch wel regelmatig. Ik zou dus misschien beter een GTX280 kunnen nemen… alhoewel dat wel zonde is, want dan is dat ALLEEN voor FSX… In alle andere games zal die 4870 X2 toch wel beter presteren…
 • Mogelijk heb je wat aan de nieuwste BBG: http://tweakers.net/reviews/1106/6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.