Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe voeding voor videokaart

Anoniem
arjant2
12 antwoorden
 • Weet iemand toevallig hoeveel watts voeding ik nodig heb om Geforce GTX280 goed te laten werken?? Ik heb een beetje rond gesnuffeld op het Internet en kwam deze tegen.. Zie Url.. Is deze een goede? of heb ik meer watt nodig. :roll:

  http://tinyurl.com/83pzn3
 • ze raden op www.nvidia.com minimaal 550W aan. Dus dat zit wel goed.
  Op de site van Corsair staat ook dat hij 41A geeft op de +12V lijn.

  Zelf heb ik liever een voeding met 2 (of 3) +12V-lijnen maar dit zou voldoende moeten zijn. Dan is het wat stabieler.
 • Hey Arjant,

  Ik zie dat jij zelf ook een bezitter bent van GTX 280.
  Hoeveel watts voeding gebruik jij dan op dit moment als ik vragen mag?? :roll: en hoe bevalt die videokaart? ik heb gehoord dat het 1 van de beste is ofzo.. vandaar dat ik deze ga bestellen. In de tussen tijd heb ik ook deze gevonden volgens mij moet deze meer dan voldoende zijn voor die videokaart, en het is erg goedkoop ook nog zie link.. :)

  http://tinyurl.com/7xbhev
 • Neem aub een kwaliteitsvoeding.
  Niet zo een waardeloos B-merk, daar krijg je spijt van.

  Ik heb er een Antec voeding in zitten, 650W als ik mij niet vergis, modulair, met meerdere 12V-lijnen. EDIT: Antec Neopower 650W zit er in.

  Kaart bevalt prima hoor, erg snelle kaart en de snelste singlecorekaart die er is.
 • Dan raad je me deze vast aan Arjant..

  http://tinyurl.com/7kqz72
 • Op zich een prima voeding. Zit alleen even te kijken of er de goeie aansluiting op zit. Je hebt voor die GTX280 een 6 en een 8 pins extra PCI-E voeding nodig.
  http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_280_us.html

  Ik weet dat het op de mijne in ieder geval zit. Zo te zien zit op deze maar 1 zo een aansluiting.

  Op deze Antec Triopower zit het bijvoorbeeld wel
  http://www.informatique.nl/890672

  of deze:
  OCZ 600W: http://www.informatique.nl/145186
  Tagan 600W: http://www.informatique.nl/110718

  Prima voedingen…
 • [quote:0aa6dcdfa6="arjant2"]Neem aub een kwaliteitsvoeding.
  Niet zo een waardeloos B-merk, daar krijg je spijt van.

  Ik heb er een Antec voeding in zitten, 650W als ik mij niet vergis, modulair, met meerdere 12V-lijnen. EDIT: Antec Neopower 650W zit er in.

  Kaart bevalt prima hoor, erg snelle kaart en de snelste singlecorekaart die er is.[/quote:0aa6dcdfa6]Die AXP voeding is wel goed. Ik heb hem namelijk zelf ook. Nadeel is dat er nog 2x 6 pins connectoren aan zitten en geen 8 pins of dergelijke. Het voldoet mijn onderstaand systeem van genoeg stroom. Het wattage boeid dan ook niet altijd zoveel, maar die AXP voeding is geen bagger ding. Als je het geld hebt zou ik alleen wel een iets betere halen. Persoonlijk zou ik gaan voor een Coolermaster CM620.
 • Nou jongens de voeding is op zich niet een probleem voor mij, waar ik nou zo een beetje loopt te twijfelen is over de videokaart die ik ga bestellen, ik twijfel tussen Nvidia Gtx 280 en Radeon HD 4870 512Mb

  Waar ik veel bezig mee ben op pc is HD video's bewerken converteren.. Nou las ik op Ati site zelf dat Radeon HD 4870 een uitstekende optie is voor dit soorte toepassingen.. Het zorgt ervoor dat wanneer je met HD video's bezig bent dat het dan niet meer veel van Cpu afneemt maar gedeeltelijk van de Gpu. Dus daarom twijfel ik tussen deze 2, ik bedoel ik wil niet 1 van de beste van de beste hebben gewoon eentje die aan mijn eisen voldoet en niet al te duur is ook.
 • HD 4870 is goed geprijsd alleen ik zou de 1GB variant nemen. Tegenwoordig gaan spellen steeds meer eisen. HD Video's converten heb ik geen ervaring mee. In mijn ogen doet de CPU dat en ik zou niet weten hoe de GPU daarbij kan helpen, maar daar zal AMD wel een trucje voor hebben.
 • Hmm oke thanks! Dus dan koop ik de 1Gb versie, ik hoor ook van veel mensen dat Ati het beter doet dan de Nvidia, Nou las ik ook ergens dat de Ati HD4870 zelfs sneller is dan de Gtx 280.. Terwijl die van Ati ook nog eens goedkoper is :)
 • [quote:606c746d8c="Verhoeven"]Hmm oke thanks! Dus dan koop ik de 1Gb versie, ik hoor ook van veel mensen dat Ati het beter doet dan de Nvidia, Nou las ik ook ergens dat de Ati HD4870 zelfs sneller is dan de Gtx 280.. Terwijl die van Ati ook nog eens goedkoper is :)[/quote:606c746d8c]Niet helemaal waar. De HD4870 haalt de GTX280 bij lange na niet in. Ze bedoelen hier waarschijnlijk de HD4870 X2 alleen is dit een kaart met 2 GPU chips en de GTX280 doet het met 1 chip. Nvidia wou hiermee aangeven waartoe ze in staat zijn. ATI komt altijd met een X2 variant die het vaak iets beter doet dan de beste nvidia kaart en ook goedkoper is, maar dat neemt die weg dat de drivers van ATI niet altijd even goed zijn. Zonder hotfixes doen sommige spellen het niet eens op het begin.
 • 1 of 2 chip dat maakt volgens mij niet veel uit denk ik, als het dezelfde presteert en ook nog eens goedkoper is waarom niet weet je? :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.