Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer start niet op

None
17 antwoorden
  • Hey ik heb een probleempje:
    Al een paar maanden start mijn computer niet meer op.
    Ik heb veel geprobeerd: een nieuwe semos batterij, een nieuwe BIOS geïnstalleerd, de instellingen van de BIOS gewijzigd…
    Ik ben maar één stap verder gekomen: eerst kreeg ik het Windows logo niet te zien, en nu wel.
    Daarna heb ik geen beeld, en na een paar seconden start de PC opnieuw op.
    En het raarste is dat hij het wel normaal doet in safe mode.
    HELP PLSE!
  • Waarom zou je een batterij vervangen als de pc het in safemode wel doet? Blijkbaar geen hardware fout dus maar een software fout.

    Google eens op http://www.google.nl/search?source=ig&hl=nl&rlz=&q=windows+herstel+cd&meta=lr%3D
  • Welke hardware/software heb je recentelijk geinstalleerd? Wanneer de computer in veilige mode ok lijkt, dan is het vrijwel zeker een software/driver probleem.
  • Ik heb de hele partitie verwijderd en opnieuw geformatteerd in NFTS. En voordat ik de cmos(sorry, vorige keer fout gespeld) batterij had vervangen deed hij het niet in de safe mode, omdat het Windows logo niet tevoorschijn wou komen. Verder heb ik behalve de cmos batterij niks vervangen of toegevoegd qua hardware.
  • oh, en nog iets: ik denk zelf ook dat het iets met de software te maken heeft.
  • [quote:5eb9298dfb="dummie13"]Ik heb de hele partitie verwijderd en opnieuw geformatteerd in NFTS. En voordat ik de cmos(sorry, vorige keer fout gespeld) batterij had vervangen deed hij het niet in de safe mode, omdat het Windows logo niet tevoorschijn wou komen. Verder heb ik behalve de cmos batterij niks vervangen of toegevoegd qua hardware.[/quote:5eb9298dfb]
    Post dan in software oid;)

    maargoed je heb t e partitie verwijderd, je bent beetje onduidelijk dus misschien heb je dit wel gedaan maar: hebje windows er dan wel weer op geinstalleerd? Als er geen data op je schijf staat komt windows er niet spontaan weer op.
  • Ja, ik heb Windows opnieuw geïnstalleerd (anders zou het logo er toch niet staan?)
    Oh, en sry dat ik onduidelijk ben. kzal vanaf nu proberen het te verbeteren.
  • even voor de duidelijkheid (Voor geval andere nog iets weten)

    de pc ging niet aan
    jij vervangt cmos batterij
    pc gaat wel aan maar start niet door
    jij verwijderd partitie en installed windows
    windows start nog steeds niet door en veilige modus is wel te bereiken

    klopt dit?

    Welke windows+service pack?
  • [quote:1b4c192b6a="sdk"]even voor de duidelijkheid (Voor geval andere nog iets weten)

    de pc ging niet aan
    jij vervangt cmos batterij
    pc gaat wel aan maar start niet door
    jij verwijderd partitie en installed windows
    windows start nog steeds niet door en veilige modus is wel te bereiken

    klopt dit?

    Welke windows+service pack?[/quote:1b4c192b6a]

    Bijna goed. Alleen ging eerst de PC wel aan, maar kwam niet verder dan de BIOS. ik heb Windows XP professional, SP2.
  • Om het één en ander nog duidelijker te maken zou je ook nog kunnen posten welk merk/type moederbord, videokaart en harddisk je hebt. Meldt verder hoever je komt met die Windows installatie, als je 'm vergelijkt met deze Windows XP Clean Install.
  • [quote:09fc7273f1="jolo"]Om het één en ander nog duidelijker te maken zou je ook nog kunnen posten welk merk/type moederbord, videokaart en harddisk je hebt. Meldt verder hoever je komt met die Windows installatie, als je 'm vergelijkt met deze Windows XP Clean Install.[/quote:09fc7273f1]

    Ik heb een MSI moederbord, type 865PE Neo2-P (geloof ik).
    Verder heb ik een Engelse versie van Windows, en als ik die installeer krijg ik het volgende:

    Nadat ik de CD erin heb gedaan en de PC heb opgestart krijg ik de vraag of ik van de CD wil opstarten.
    Ik druk op ja(een willekeurige toets dus).
    Dan krijg ik meteen te vragen welke partitie ik wil gebruiken.
    ik heb eerst de bestaande partitie verwijderd, een nieuwe aangemaakt en geformatteerd, en toen gezegd dat hij Windows daarop moest installeren.
    De PC startte opnieuw op, en toen kwam dat scherm in het thema Windows XP.
    op een gegeven moment moest ik een paar opties invullen, en daarna ging de Windows-installatie weer verder.
    5 minuten later startte de PC(nadat er een scherm met Windows instalation complete kwam) opnieuw op, en toen kwam dat probleem: de PC wou niet verder starten dan het Windows logo.
    Hij startte echter wel op in de safe mode.

    ik hoop dat jullie hiermee verder komen :)
  • Ik heb nieuwe informatie: het probleem heeft waarschijnlijk met de grafische kaart te maken. het is een nvidia fx5600. het lijkt er ook op dat ik het probleem bijna opgelost heb! ik meld het wel als ik verder ben gekomen.
  • Dus naar die link kijkend die ik postte, kwam je dus tot en met 18. First boot en kreeg je 19.Change display settings niet te zien.

    Om mee te beginnen zou je vanaf een andere PC applicatie Driver Cleaner Professional kunnen downloaden. Die zet je op een usb-stick. Je start de probleem PC op in veilige modus. En installeert de applicatie. Dan ontkoppel je de netwerk verbinding van de probleem PC.

    Vervolgens verwijder je in het apparaatbeheer bij Beeldschermadapters de video drivers. Maar je start de PC niet op. Dan start je Driver Cleaner. Dan klik je op Tools en Cab Cleaner. Deze staat als het goed is op Driver.cab. Dan klik je op start. Dat kan enig tijd duren. Als dat is voltooid, klik je weer op Tools > Driver Cleaner. Dan vink je Select multiple cleaning filters. Dan selecteer je ATI add en nVidia add en op Start. Want soms kunnen de ingebouwde ati en nVidia drivers van Service Pack 2 problemen veroorzaken. Dan start je de PC weer op naar de normale modus, en installeert de chipset drivers en na nog een reboot installeer je de nvidia drivers.
  • ehrm, ik klik op de link, maar als ik op download klik komt dit:


    [b:b10477d1a3] Update: This software was removed at the request of the publisher. A newer version of their software is still available yet shareware, to be found at the author's website.

    As an alternative we'd like to recommend you Driver Sweeper (completely free), please click here.[/b:b10477d1a3]

    moet ik die driver sweeper downloaden?
  • http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

    Deze werkt prima.
  • Jolo, Jouw reactie heeft me in zekere zin geholpen. De sp2 blijkt het probleemt te zijn. Installatie van de XP zonder SP2 blijkt gewoon te werken. Probleem is dat ik nu een mp3 speler wil aansluiten van Creative, en die blijkt nu net weer SP2 nodig te hebben. Computer doet het dus niet met SP2, de mp3 speler niet zonder sp2. Gezellig bedrijf dat Microsoft.
    Enig idee wat er nu aan de hand kan zijn?
  • [quote:756953d3d8="dummie13"] De sp2 blijkt het probleemt te zijn. Installatie van de XP zonder SP2 blijkt gewoon te werken. [/quote:756953d3d8] Als in het verleden XP wel goed heeft gewerkt met Service Pack 2, zou je kunnen checken op de site van Microsoft Probleemoplossing bij software en hardware kwesties. Als dat niet helpt, check dan deze Engelstalige info over onderwerp Windows XP Service Pack 2/3 Problem Solver.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.