Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Exerne harde schijf wil formateren

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben bezig geweest om mijn computer opnieuw op te zetten met windows xp, daarbij heb ik gelijk mijn interne harde schijf geformateerd. Ik heb per ongeluk mijn externe harde schijf in mijn computer laten zitten terwijl ik bezig was met het opnieuw opzetten…

  Computer doet het weer, wil ik mijn externe harde schijf openen, maar dan geeft hij de volgende boodschap aan: de schijf in station(..) is niet geformateerd, wilt u deze formateren? ja/nee

  ik kan niet meer bij mijn informatie die erop staat, hij ziet hem nu als een soort interne harde schijf, niet meer als een USB station.

  iemand een oplossing?

  Alvast bedankt
 • Testdisk erop los laten.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Lees ook de manual aldaar.

  No log, schijf aangeven, Proceed, Intel, Analyse, Quick Search, Y or N, Continue, worden daar partities in het groen weergegeven?
 • Het kan zijn dat je USB schijf als primair wordt herkent in de bios. Dan heb je dus de partitie van de USB disk als C aangezien en daar windows op geinstallerd.

  Check dit even voor de zekerheid, ik vermoed van niet aangezien je niet hebt gezegd dat de installatie verder niet lukte maar stel je hebt dit gedaan en je start gewoon met je "oude" windows op dan zou je dat kunnen krijgen, je weet maar nooit:P.

  In ieder geval staat je externe HD gewoon bij het partitie lijstje tijdens de windows setup, dus een andere mogelijkheid is dat je dacht ik delete alle paritities en dat hij daarbij zat.

  Laat maar even weten of 1 vd 2 opties de oorzaak kan zijn.
 • Je kunt windows helemaal niet op een externe schijf installeren op een normale manier. :?
 • Dan is dus je bootsector beschadigt (1 van de rede waarom ik nooit een externe HD zal nemen) Je moet namelijk donders goed opletten dat de schijf afgekoppelt is bij aan en uit zetten van de pc. Anders krijg je dit probleem dus. Maar dat terzijde.. De enige oplossing die ik ken (als er data op staat die nog belangrijk is) is je externe HD uit het kastje halen en hem als intern zetten. Er zit namelijk gewoon een normale HD in dat kastje. (waarschijnlijk IDE aansluiting) Daarna moet je er met een recover tool overheen als er nog data opstaat die je wilt bewaren. getdataback is wel een goeie, maar niet gratis. Er zullen vast wel gratis recovertools zijn, moet je even zoeken. als de recover klaar is kun je de schijf normaal formatteren en dan zou die het weer moeten doen.

  Het geeft overigens geen garantie dat je alle data nog terug kan halen. Als alleen de bootsector beschadigt is, is dat vaak wel mogelijk. Maar als er meer beschadigt is? Blijft het afwachten

  Testdisk en andere programma's zullen niks oplossen tenzij die programma's ook bootsectoren repareren. En omdat het hier een externe schijf betreft via de usb, is het nog maar de vraag of de bootsector op die manier nog wel te repareren is. Dit is namelijk het zelfde principe als een USB stick.
 • TestDisk repareert gewoon die partitie hoor.
 • Het gaat niet om een partitie, maar om een externe HD waarvan de bootsector verrot is. De schijf vraagt om geformatteerd te worden, het zelfde geval als wat je vroeger had bij de 128 / 137GB grens. Als die overschreden werd, werd er ook gevraagt om te formatteren. Verotte bootsector dus. Die ik met deze beschadiging in iedergeval nooit heb kunnen repareren zonder data verlies. Vandaar de recovertool.
 • Pffffffff.
  Als je het niet weet, de partitiegegevens staan in een deel van de MBR en ook de bootsector en als je met TestDisk de partitie hersteld na een quickformat wordt die gewoon weer hersteld, met alleen de bootssector repareren ben je er niet.

  En als je niet wilt dat ik reageer als jij al een antwoord hebt gegeven dien je dat zelf ook niet te doen. 8)
 • 1- Schijf uit het kastje halen
  2- Aansluiten als interne schijf
  3- Als het vraagt om te formatteren dien je die met [b:57a1f7dfa4]nee[/b:57a1f7dfa4] te antwoorden
  4- Recovertool er overheen laten gaan
  5- Je recoverdata naar een andere schijf copieren(C schijf bijvoorbeeld)
  6- Na de recover de schijf formatteren
  7- Na de format de schijf weer in het externe kasje zetten, Waarna deze weer normaal zou moeten werken.

  offtopic aan LP: Een discussie voer je maar middels PB, niet in iemand anders zijn/haar topic.
 • [quote:8d6e93dddc="Lange Pier"]Je kunt windows helemaal niet op een externe schijf installeren op een normale manier. :?[/quote:8d6e93dddc]
  hij staat er wel gewoon bij en je kunt zn paritite ook deleten en hij kan gewoon C heten… Foutje is zo gemaakt, zelf bijna keer gedaan:P. Het is dat ik de labels altijd netjes instel…
 • En toen bleef de TS weg door dat gemekker. :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.