Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Mini-laptopje.

Anoniem
Jbhill
9 antwoorden
 • Hallo,

  Voor een beetje internetten, msn-en, youtube etc. zoek ik een leuk minilaptopje. Ik zag de Acer Aspire One A150 met een 8.9" inch scherm en WinXP.
  Zijn er nog anternatieven van andere merken ? Met misschien een iets groter scherm?
 • Wil je echt persé een mini laptop of gewoon een laptop voor eenvoudige dingen, want dan zou ik een normale nemen met een fatsoenlijk scherm ter grote van 15,4 inch. Ook makkelijk op schoot te nemen en tegenwoordig zijn ze ook niet al te zwaar meer.
 • Laatst een test op tweakers geweest van verschillende netbooks:

  http://tweakers.net/reviews/1081/zes-netbooks-getest.html

  Doorgaans zijn de modellen met een groter scherm dan 8,9 toch wel stevig geprijsd. Het verschil met een volwaardige 15" is dan zo klein dat ik dan daar voor zou gaan.
 • tests lezen kan nooit kwaad, maar besef dat jij met het ding prettig moet kunnen werken. en daar zitten toch redelijke verschillen in op mini´s en laptops, met name als het gaat om (de vormgeving van) de toetsenbordjes.
  welgemeend advies derhalve: uitproberen vóór je koopt!
 • Verwacht er ook niet teveel van. Bij een reguliere laptop haal je de neus op voor een celeron, terwijl de atom nog vele malen lichter is. Als 15.4 je te groot is, kun je ook eens naar een standaard 12 of 13" laptop.

  Netbooks zijn er sowieso van MSI (=medion akoya), Dell, Acer, Asus, en waarschijnlijk nog wel meer.
 • Heb nu enkele weken een mini laptop van de Aldi en kan zeggen dat ik echt te spreken ben hierover.
  Ondanks mijn wel heel grote handen heb ik geen enkel probleem met de bediening van het toetsenbord.
  Dan ,hoewel het dus geen racemonster is met die Atom processor reageert het geheel echt snel, het geheel is ook echt stevig en heel makkelijk mee te nemen.
  De enige opmerking die ik kan maken in negatieve zin is dat de accu wel snel leeg is, maar misschien komen er binnenkort wat sterkere batterijen, zij nog opgemerkt dat ik het scherm etc wel op max heb staan !
 • dat die accu nog zo snel leeg is komt omdat ze wel een zuinige Atom ingezet hebben maar veel wat erom heen zit aan chips (P45 ed) is dat nog niet…. de volgende generaties zullen wrs zuiniger zijn, dus nu idd een zwaardere accu nemen.
 • Er zit een 945GC chipset bij, die compleet verouderd is. Intel heeft er wel een zuinige chipest voor (poulson), maar die is weer veel te duur voor in een netbook.
 • nvidia heeft aangekondigt chipsets te gaan maken voor bij de atoms, misschien dat het wat gaat opleveren. zowel VIA als AMD zijn ook druk bezig

  ik moet overigens zeggen dat ik een tijdje met een Acer One heb gewerkt en het best een leuk dingetje is. je moet wel heel veel scrollen maar zeker voor onderweg in een bus of trein is het veel beter door het geringe formaat. ook gaat de batterij een aardige tijd mee en vooral….het weegt echt niks

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.