Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Eén laatste check up...

Anoniem
arjant2
3 antwoorden
 • Hoi mensen,

  Je kent het wel, je wilt een nieuwe pc kopen en dan wil je toch nog even checken of alles wel een beetje klopt.
  Ik heb lang zitten wikken en wegen maar ik heb dit keer besloten om maar zelf mijn pc in elkaar te bouwen van losse componenten. Voorheen liet ik dat door de site doen. Maar scheelt aanzienlijk wat euro's als ik het zelf doe merk ik.
  Maar goed mij set up:
  Processor: Intel quadcore q6600 170 euro
  Moederbord: Gigabyte GA-EP45-DS3R 110 euro
  Cpu-koeler: Arctic Cooling Freezer 7Pro 13 euro
  Geheugen: Kingston ValueRAM 4GB 2x 2gb 30 euro
  Videokaart : Sapphire HD 4850 512M 140 euro
  Harde schijf Samsung Spinpoint F1 640GB 60 euro
  Dvd-brander Samsung SH-S202J 20 20 euro
  Component Sweex CR005V2 card reader 7 euro
  Behuizing: Cooler Master Elite 334 Zwart 30 euro
  Voeding: Cooler Master Real Power M520 60 euro
  Monitor: 2ehands Philips 200WP7ES 200 euro

  Ik wil me voornamelijk richten op fotobewerking en DAW (Digital Audio Workstation) applicaties, dus ik heb wel een krachtige processor nodig, vandaar de quad. Hoewel deze nog 2.66 is heb ik gelezen dat het ie heel makkelijk overteclocken is naar 3 dus ik denk dat ik dat ga doen. Daarnaast speel ik toch wel eens een game vandaar deze kaart, goede reviews en toch relatief goedkoop. Mijn monitor heb ik gekozen omdat het een A-MVA paneel heeft en ik die goedkoop 2ehands kan kopen. Goede deal leek me. (wel 'maar' 20.1 inch, maar heb nu 15 dus is al een stuk beter :wink:). De rest spreekt een beetje voor zich. Ik wil overigens mijn huidige oude Asus N6600 kaart gebruiken zodat ik mijn huidige LCD monitor kan gebruiken met photoshoppen etc.
  Zelf denk dat de mogelijkheden van deze moederbord een beetje overkill is, maar ik wil graag toch een P45 en ik hoorde dat dit een goed stabiel bordje was.
  Verder vraag ik me af of de voeding wel groot genoeg is…

  Enfin, hoe oogt het?
 • Als je perse een quad core wil dan zou ik toch een nieuwere nemen. Die Q6600 is al aardig verouderd en een flink heet hoofd.
 • produceren de nieuwere versie minder hitte. Zat namelijk zelf nog te denken om een betere CPUkoeler te nemen maar ik kan dan net zo goed het geld daarvan uitgeven voor een nieuwere quad als ie koeler is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.