Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hardeschijf acer aspire 3023wlmi

Meestal zijn andere merken harddisks wel te gebruiken. Je moet wel op de dikte letten, je hebt 9.5 en 12.5mm. Verder is je schijf kleiner dan 128GB, dus is er een kleine kans, dat de controller grotere schijven niet ondersteunt. Zou ik ook nog even nagaan. Als je hem toch gaat vervangen, zou ik ook een wat snellere schijf nemen, dus 5400 of zelfs 7200rpm. De schijf zou je kunnen testen mbv. de ultimatebootcd, daar staat wel een testtool voor seagate op. http://www.ultimatebootcd.com/

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • hallo,

  Gister is de hardeschijf van mijn acer aspire 3023wlmi kapot gegaan. Bij opstarten tikt hij heel hard, en daarna meld de computer dat de reboot mogelijkheden niet beschikbaar zijn. Ondertussen maakt de hardeschijf almaar rare geluiden, en gaat niet verder en valt naar verloop van tijd uit.

  mijn computer kennis rijkt niet erg ver, vandaar wat vragen aan de meer bedeelden onder ons:
  1.
  Mijn reeboot cd heb ik 400km verderop liggen dus nu vroeg ik me af of deze symptomen genoeg zijn om vast te stellen dat de hardeschijf naar de knoppen is?, of dat er andere mannieren zijn?

  2.
  als hij naar de knoppen is zijn er dan nog mogelijkheden me gegevens op de een of andere mannier terug te krijgen? of zijn die dingen zo logisch dat als ze stuk zijn ze gewoon echt stuk zijn?

  3.
  In deze laptops zit een Seagate momentus 4200.2 80G schijf. Heb deze nieuw gevonden bij een internet shop voor ongeveer 100euro. Voor minder geld zie ik andere schijven met meer opslag cappaciteit en andere touren tallen. Kan ik die er ook in schroeven of gaat dat niet zo eenvoudig qua ruimte, aansluiting, besturingen en… ?

  4.
  wie van jullie kent een goede voordelige shop om dit spul te halen? volges mij was die ik gevonden niet de meest voordelige, maar wel de enige waar ik precies dit type HD kon vinden.

  5.
  als er daadwerkelijk ook andere schijven in kunnen, heeft een van jullie wellicht nog een gebruikte goede liggen die ik over zou kunnen nemen? dit type acer is erg berucht om de afbrekende schermen (de scharnieren gaan veel te zwaar voor de iele kunststof constructie) dat heb ik bij de mijne door een kleine aanpassing voorkomen. (scharnieren iets uitslijpen dat ze zo soepel gaan dat het scherm nog blijft staan maar de behuizing niet scheurt). Maar wellicht heeft iemand er nog een in een hoekje liggen die om die reden zijn harde schijf niet meer nodig heeft…

  6.
  Laatste vraagje: op de website van seagate staat dat op de schijf 5j garantie zit. Op me laptop zat vanuit de winkel 2jaar garantie die nu voorbij zijn. Heeft iemand ervaring met deze fabrieksgarantie, en het eventueel claimen hiervan? Opzich heb ik prijzen gezien van rond de 50euro dus dat is opzich goed te doen op een 3jaar oude laptop die toen 1000 euro was, maar toch…. als het kan doe ik het liever via garantie.

  T zijn wat meer vragen geworden dan gepland, maar t is me dan ook allemaal niet heel erg duidelijk

  daarom alvast heel erg bedankt!,

  martijn
 • 1. Als je harde schijf een hard tikkend geluid maakt, kun je er vanuit gaan dat hij kapot is.

  2. Er zijn mogelijkheden om je gegevens terug te halen, maar die zijn voor een particulier bijna onbetaalbaar.

  3. Volgens mij kan dat wel, zet anders eens op bijv. marktplaats een advertentie waarin je dezelfde soort schijf vraagt.

  4. dat weet ik zo 123 niet.

  5. zie 3

  6. Je kunt wat betreft de garantie van de Harddisk rechtstreeks contact opnemen met Seagate. Als het binnen de 5 jaar is zullen zij de schijf vervangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.