Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat is het nut van een USB- platenspeler?

Anoniem
Noesje1
5 antwoorden
 • Stomme vraag misschien, maar toch…
  Ik ben vandaag wat aan het snuffelen geweest naar een nieuwe draaitafel. Tegenwoordig veel aanbiedingen met USB, maar de gebruikerservaringen zijn lang niet allemaal even positief (je krijgt de indruk dat je eigenlijk speelgoed koopt).
  Maar wat ik mij gaandeweg begon af te vragen, wat nu toch Het Grote Voordeel van die usb aansluiting is. Gewoon de draaitafel - al of niet via een aparte voorversterker - aansluiten direct op de pc is toch net zo makkelijk? Of zie ik iets over het hoofd?
 • Mijn ervaring met USB is dat het signaal zonder problemen op de PC opgeslagen wordt.
  Wanneer het signaal analoog naar de PC gevoerd wordt, moet je tijdens de opname geen andere taken op je PC uitvoeren, aangezien er dan nog wel een onderbrekinkjes in je signaal kunnen komen te zitten. Ook het gebruik van een screensaver is in dit geval af te raden.

  Lammert
 • m.i. zijn die dingen alleen maar op de markt gekomen om mensen de gelegenheid te geven hun vinylplaten te digitaliseren. ze werde min of meer populair omdat mensen nu eenmaal van alles aan een pc willen hangen.
  je indruk van speelgoed geldt m.i. voor de meeste van die dingen.
  wil je tenvolle van vinyl genieten gebruik dan een zware stabiele draaitafel en een behoorlijke kwaliteit versterker.
 • [quote:c9a6166124="derkdejong"]…………
  je indruk van speelgoed geldt m.i. voor de meeste van die dingen.
  wil je tenvolle van vinyl genieten gebruik dan een zware stabiele draaitafel en een behoorlijke kwaliteit versterker………..[/quote:c9a6166124]
  Ja, ben ik denk ik met je eens. Het is alleen zo, dat mijn idee om naar zo'n ding te kijken, dat het idd enkel en alleen maar gaat om zo af en toe een aantal LP's op CD te zetten. Meer niet, ik verlang geen hi-end ideeën of iets dergelijks. Het moet alleen wel een béétje klinken, that's all.
 • daarvoor zal zo´n usb-dingen best wel redelijk werk doen, en het resultaat laat je dus ook op andere manieren horen…..
  de enkele keer dat ik zo´n draaitafeltje in handen had vond ik het maar een ielig apparaatje… zorg dus wel voor een stabiele ondergrond!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.